KLART: Ny förbundskapten till nästa säsong

Senast vi såg det svenska futsallandslaget var i januari när laget fick respass i EM-kvalet som spelades i Gibraltar. Det var där den blå-gula säongen tog slut, och det är ingen hemlighet att det finns en besvikelse runt landslaget och dem uteblivna resultaten.

Nu ser landslaget framåt  och nya grepp skall tas:

– Det är tydligt att vi behöver ta nya grepp för att utvecklas ytterligare. För att få till en mer professionell organisation helt enkelt. Egentligen kan man säga att vi mestadels varit självlärda så här långt. Till slut når man en nivå där det är svårt att dela på sig, att kombinera fotboll och futsal på landslagsnivå. Det gäller både spelare och ledare, säger Per Broberg till förbundets hemsida.

ANNONS: Här hittar du oddsen för SM-slutspelet

Broberg ser också ett behov om en annan organisation kring landslaget. Broberg utvecklar sina tankar:

– Det är en möjlighet att få in nya krafter och kompetenshöja på flera områden. När sporten växer blir det också allt viktigare att etablera en bra dialog och samarbete med klubbarna mellan landslagssamlingarna. Vi inleder en process nu och vi tittar brett på frågan, avslutar han.

Den nuvarande förbundskaptenen Charbel Abrahams kontrakt går ut i april, något som inte kommer att förlängas. Ett landslagsläger är också planerad till mitten av juli.

LÄS ÄVEN: Mathias Etéus är tillbaka med sin hörna och denna gång pratar han slutspel 

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img