Jokkmokk hyllas i Stolpe In

3-12 är ett resultat som sved när säsongens överraskningslag Jokkmokks SK tog emot Djurgårdens IF i den första matchen i SFL-kvalet. På lördag spelas returen i Brännkyrkahallen i Stockholm. Kommer laget att kunna vända underläget mot Djurgården?

I det färska avsnittet av Stolpe In så diskuterade Tobias BW Granberg med gäster Jokkmokk. Futsalmagasinets Andres Moncada hyllade föreningen och beskrev händelsen i bygden som en futsalepedemi:

– Det som hände i söndags var väldigt positivt på många sätt vad gäller futsal i Sverige. Jokkmokk hade verkligen förberett sig för fest, säger Moncada och fortsätter:

– Det enda man snackade om i samhället var att Djurgården skulle komma upp och möta Jokkmokk. Läktarna var fulla redan 70 minuter innan avspark och man satte en skylt där det stod fullsatt.

ANNONS: Här hittar du oddsen för SM-slutspelet

Det kom så pass mycket publik att arrangören fick öppna Samiska museet och en cafeteria så att folk skulle kunna se matchen genom den sändning som Jokkmokk Live visade. Denna sändning hyllade futsalmagasinets redaktör Krister Melin:

– Jag skulle även vilja hylla den webbsändning som sändes i söndags, som Jokkmokk Live körde, säger Melin och fortsätter:

– Den tyckte jag höll hög klass även om medlena var simpla. Ett stativ, en mobil och sen Andres kunskap och fröken Christina Lund bredvid. Det var jättetrevligt.

Det sjätte avsnittet av Stolpe In kan du lyssna på här.

LÄS ÄVEN: Här är lagen som är klara för division 1 nästa säsong

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img