Abraham om Skövdes framtid: ”Vi var inte redo för SFL”

Under söndagen spelas den sista och avgörande kvalmatchen mellan Lidköping United och Skövde United. Lidköping, en av seriesegrarna i division 1, mot Skövde från SFL.

Skövde har med sig en 9-6-ledning från deras hemmamatch, och det väntar ett ovisst returmöte under söndagen när de gästar Lidköping.

Men oavsett resultat i den matchen väntar en tuff tid för Skövde framöver – oavsett om det blir i division 1 eller SFL. Det berättar Charbel Abraham, som fanns med på planen i det första mötet, för Skövde Nyheter. Även säsongen som gått har varit tuff för klubben.

– Vi visste direkt när vi gick upp att vi inte var redo för SFL (Svenska futsalligan) rent organisatoriskt sätt. Men för sportens skull ville vi ändå ta klivet upp, säger han till Skövde Nyheter.

Där handlar det främst om, precis som för många andra klubbar, om den ekonomiska biten.

– Vi behöver folk som kan jobba med det. Den ekonomiska biten har varit väldigt tuff. Vi har lagt fokus på att klara oss. Det är klart att det är tråkigt om den ekonomiska aspekten ska behöva avgöra vilken nivå man spelar på rent sportsligt. Men det är något vi behöver jobba med, även om det tar tid.

Som tidigare nämnt fanns den avgående förbundskaptenen Charbel Abraham med på planen under det förra mötet. Det var dock hans säsongsdebut. Under den gångna säsongen har han haft fullt upp. Förutom rollen som förbundskapten har han även tagit upp Skövde AIK i division 1, och försökt att rädda kvar Assyriska i Superettan.

– Futsalen har fått hållas tillbaka. Tiden har inte riktigt funnits för mig. Under det senaste året har vi inte marknadsfört oss på det sättet som är nödvändigt. Samtidigt har inte resultatet följt med, då blir det inte samma tryck och intresse.

I Skövde ligger Sveriges nationalarena. Därför kände klubben sig, trots ekonomiska bekymmer, tvingade att spela där. Prislappen där har dock blivit för dyr för klubben.

– Det kostar för mycket för oss att spela där. Vi har inte råd att spela där ytterligare en säsong om det ser ut som det gör i dag.

ANNONS: Här hittar du oddsen för SM-slutspelet

Samtidigt är Abraham väl medveten om att det inte skulle se så vidare snyggt ut om laget inte spelade i Sveriges nationalarena.

– Vi visste att det skulle bli tufft, men vi tog faktiskt hänsyn till att hur dumt det skulle se ut om vi inte spelade där. Så vi valde ändå att spela där, trots att det var dyrt.

Men de ångrar inte sitt val.

– Nej, det gör vi egentligen inte. Vi lyckades ändå få in det som behövdes för att täcka kostnaderna. Men som sagt, vi får se om vi klarar ett år till. Det är väldigt osäkert.

Men under söndagen gäller det att tänka bort alla ekonomiska problem. Då väntar ett helt avgörande SFL-kval. Skövde måste försvara sin tremålsledning.

– Normalt sett vill man alltid vinna. Vi vill hålla oss kvar, men sett till det ekonomiska vill man inte hamna i ytterligare en säsong där det är jobbigt. Man vill ändå jobba med att utveckla organisationen och spela på den nivån man är. Om vi ska spela i SFL behöver vi utvecklas väldigt mycket.

Matchen spelas i Idrottens hus i Lidköping klockan 18.30.

LÄS ÄVEN: ALLA lördagens hålltider

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img