Drama i Lidköping – Rodriguez matchhjälte

Det var dags för andra drabbningen mellan de båda lagen från Skaraborg, FC Lidköping United och Skövde United FC. Första mötet slutade 9-6 i Skövdes favör vilket betydde att Lidköping behövde minst vinna med tre mål och gå vidare på mer bortamål.

Matchen var inledningsvis väldigt tufft för hemmalaget där man åkte på två mål i baken och stämningen på den fullsatta läktaren verkade inte vara på topp. Innan paus skulle man dock kvittera där ett av målen görs av Kristijan Nikolla på långstraff.

Lidköping skulle bevisa för de 718 personer som hittat till Idrottens Hus att man var något att räkna med. Man vänder matchen till 4-2, och ett hopp om SFL tänds för Lidköping. Snabbt reducerar Skövde till 4-3 innan Lidköping får upp till 5-3 och även 6-3. Ett mål som görs av den pålitlige målskytten Kristijan Nikolla från ingen vinkel alls.

ANNONS: Här hittar du oddsen för SM-slutspelet

Glädjen givetvis stor i Lidköping där det kanske redan började drömmas om SFL och storlag som IFK Uddevalla eller Borås på besök. Glädjen blev dock kortvarig, Skövde tar ut målvakt Andreas Jonsson direkt på avspark och Charbel Abraham sätter på sig jokervästen.

I all glädje hinner man lugna sig i Skövde och visar vilken erfarenhet man har och etablerar ett spel efter avspark. Sex sekunder efter att Lidköping varit uppe i SFL och vänt petar Henrik Lara Rodriguez in fyran för Skövde, efter en fin pass av Abraham, och luften går helt ur Lidköping. 17 sekunder. Jag säger det igen, 17 sekunder. Med en minut kvar av matchen.

Spänningen var definitivt olidlig och Lidköping tar ut sin målvakt, Erik Ekblad för att försöka göra ett mål innan tiden är ute. Man får inte direkt något etablerat spel eller tryck för den delen, något som givetvis skapade frustration i Lidköping. Något som gör att man går alldeles för hårt in i en närkamp med tio sekunder kvar av matchen och tumult uppstår.

Spelare börjar hetsa mot varandra och knuffas en del, även supportrar från Skövde går in på planen och en av domarna blir nerknuffade. Speakern från Lidköping gör dock ett bra jobb för att lugna ner det hela när han skriker åt supportrar och spelare att sluta upp.

Ett rött kort delas ut och två gula och långstraff till Skövde, som Ekblad räddar till hörna. Man vinner en inspark på egen planhalva men hinner aldrig få upp bollen på offensiv planhalva och matchen slutar 6-4 till Lidköping. Sammanlagt blir resultatet tolv till Lidköping och 13 till Skövde, vilket gör att man behåller sin plats i SFL.

Matchfakta:

Kval till SFL – Match 2

FC Lidköping United – Skövde United FC 6-4 (2-2)

Målskyttar, Lidköping: Aleksander Tavseveski (2), Kristijan Nikolla (2), Danijel Nikolla, Benjamin Parlic

Målskyttar, Skövde: Ninos Gewargis (2), Bilos Yonakhir, Henrik Lara Rodriguez

Laguppställningar:

FC Lidköping United:

1. Erik Ekblad
7. Erkin Hamidovic
8. Emir Husic
10. Albrim Demalijaj (K)
11. Aldin Mesic
13. Aleksandar Tasevski
14. Gabrijel Matanovic
17. Danijel Nikolla
18. Benjamin Parlic
21. Husam Abdulhadi
22. Kristoffer Sundén
74. Egzon Restelica
77. Aman Daniel
99. Kristijan Nikolla

Skövde United FC:

1. Andreas Jonsson
2. Ashur Chlimon
4. Julian Said
6. Elmar Abraham
7. Bilos Yonakhir (K)
8. Ninos Gewargis
9. Charbel Abraham
10. Henrik Lara Rodriguez
11. Edin Salihovic
13. Johannes Hanna Abraham
31. Bennie Maroukel

Domare: Namik Idrizovic (Örebro), George Jansizian (Göteborg), Tomislav Cosic (Örebro)

LÄS ÄVEN: IFK Göteborg visade klass

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img