IFK Göteborg visade klass – klara för final

Förväntningarna var höga på IFK Göteborg Futsal som tog emot Rynninge IK i Lisebergshallen. Hela 177 personer hade hittat till hallen och bidrog till en mycket god stämning.

IFK livesände på Facebook, dit även över 30 tittare satt och kolla på semifinalen, vilket gör att damlaget är i samma klass som herrarna vad gäller publik och tittare online. En stream som för övrigt rattades av landslagskeepern Christopher Solberg som var uppe med Lars Ternström och tränade flicklandslaget i Örebro. Även Mathias Etéus kunde ses göra seketariattjänst.

De riktiga stjärnorna fanns dock på plan där det bjöds på högklassig futsal. Blåvitt kombinerade ett högt försvar och spelade sig som oftast ut ur varje situation när Rynninge pressade.

Rynninge pressade på men de målchanser som man fick klarade målvakt Johanna Lethin på ett strålande sätt. IFK Göteborg tryckte på men fick inte riktigt till det, man lyckas däremot göra 1-0 genom Julia Cederberg. Ett resultat som också stod sig till halvlek.

I andra halvlek var man riktigt futsalsugna från båda lagen och det skulle bli ett rasande tempo. Däremot skulle änglarna ta tag ordentligt i matchpinnen och sätta tvåan genom Sandra Örtendahl.

ANNONS: Här hittar du oddsen för SM-slutspelet

IFK Göteborg började dra ifrån och vinna mer dueller där man visade upp ett högklassigt futsalregister. Rynninge började få svårt att hänga med och ganska snabbt drar man på sig tre fouls.

Någon som skulle visa futsalens ABC var Göteborgs Frida Ekman som sulade upp hela Rynningeförsvaret på läktaren innan hon satte den i öppet mål. Hon fick en tråkig, kall och grå söndag i februari att verka vara en riktig sambafestival.

Man skulle därefter kämpa in fyran, orsaka sex fouls för Rynninge och därmed långstraff. Första skulle gå utanför medan andra skulle tas av Ekman som sprätte upp den stenhårt i nättaket. Ida Lindell i Rynningemålet var totalt chanslös.

Man får två till långstraffar, varav en räddas av Lindell och en går utanför. Då orsakar Göteborg även dem sex fouls men straffen räddas skickligt av Lethin.

Man får ett par till långstraffar men det blir inga fler mål utan istället vinner IFK Göteborg övertygande och är nu klara för final i Helsingborg nästa vecka.

Matchfakta:

Semifinal – Damer

IFK Göteborg Futsal – Rynninge IK 7-0 (1-0)

Målskyttar, Göteborg: Julia Cederberg, Sandra Örtendahl, Frida Ekman (2), Sara Eklund (3)

Laguppställningar:

IFK Göteborg Futsal

12. Johanna Lethin (MV)

4. Madeleine Nilsson
6. Julia Cederberg
9. Sandra Örtendahl
15. Märta Willner

1. Amanda Olsson (MV)
2. Matilda Ryytty (K)
5. Sofia Hagman
8. Frida Ekman
13. Sofia Palmquist
17. Sara Eklund
18. Elina Stål

Rynninge IK:

1. Ida Lindell (MV)

10. Sophie Sörqvist
12. Gabriella Kalkan
18. Elin Johansson
23. Frida Eriksson

5. Rebecca Öhman
11. Linda Marie Davidsson
16. Elin Sjösten
17. Kajsa Regnås
20. Sanna Belmén (K)
21. Jessica Ström
30. Cassandra Söder (MV)

Matchens spelare:

IFK Göteborg:

Frida Ekman

Vilken teknik. Vilken speed. Vilka mål. Med sina finter fintade hon upp hela Rynninge på läktaren och lär fortsätta finta ända fram till Helsingborg.

Rynninge IK:

Ida Lindell

Släpper in ett par mål men är ändå ett stort lugn för sitt lag. Räddar straff och många andra farliga lägen, vilket gör henne en stor bidragande faktor till att det inte blev tvåsiffrigt.

Domare: Mergim Rexhepi (Göteborg), Anders Kinell (Göteborg)

Läs även: Intervju med Emma Andersson

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img