Efter nya krossen – Djurgården klart för SFL

Jokkmokks SK kom till Stockholm och kvalreturen med inställningen att avsluta säsongen på bästa sätt. Riktigt så blev det inte.

Jokkmokk som förvisso gjorde en bättre taktisk prestation än vid hemmaförlusten fick kapitulera direkt när Djurgården tar ledning efter 1,36, efter ett distansskott från Hellberg Olsson.

Efter målet är det hemmalaget som är det bollförande laget med mycket bollrullning och Jokkmokk som får försvara sig skapar några chanser som saknar skärpa.

ANNONS: Här hittar du oddsen för SM-slutspelet

I matchtid 14:29 utökar Djurgården efter en frisparksvariant där den omarkerade Tranquists får en pass och hans skott letar sig fram till Andersson som bara kan peta in bollen i mål. 3-0 kommer direkt efter att hemmalaget utnyttjar ett misstag i bortalaget. Efter två mål slutet så går Djurgården till paus med 5-0.

Spelarna i Djurgården fick jubla många gånger. Foto: Krister Melin

Andra halvlek inleds lika starkt av hemmalaget som i första där Emil Gustavssons skott letar sig in på den nyinkomna målvakten Moncada.

Resten av matchen blir en transportsträcka där Djurgården fortsätter att utöka sin ledning. Gästerna Jokkmokk får dock in några tröstmål innan domaren blåser av matchen.

I och med segern så är Djurgårdens IF klara för spel i SFL nästa säsong, efter att ha vunnit över Jokkmokks SK med sammanlagt 25-7 i SFL-kvalet.