Rysare i Borås

I helgens andra semifinal tog hemmalaget Borås emot Örebro FC i Boråshallen. Borås givetvis i förarsätet efter lagets vinst förra veckan med 7-5.

Första halvleken skulle på många sätt likna den som utspelade sig i Uddevalla. Lagen kände på varandra och ofta låg det ett mål i luften som kunde gå åt vilket håll som helst.

Robin Yarasuvat hade ett jätteläge och även första mötets fyramålsskytt Senad Berisha hade lägen att spräcka målnollan men första halvlek skulle sluta precis som i Uddevalla, 0-0.

I andra halvlek kände Örebro sig manad att försöka gå ikapp och därför skulle Dildar Caliskan börja följa med upp allt mer i anfallen. Caliskan som är väldigt trygg med fötterna verkar inte vara mer otrygg med bollen, trots förra veckans kanske tvecksamma agerande.

Första målet däremot skulle man göra i Borås efter att den senblommande Wahid Jawid läckert placerat in bollen till hemmapublikens stora glädje. Jawid som kanske är en av Boråsspelarna man pratat om mindre har verkligen sett het ut på sistone och även fått gjort ett par baljor.

Kanske trodde man, likt Örebromötet, att den notoriska målskytten Senad Berisha skulle dyka upp och göra Boråsförsvaret osäkert men istället skulle Dildar Caliskan få till ett kanonskott rakt upp i nättaket. En boll som Nadir Nishada i Boråsmålet inte hann att reagera på.

Fyllda med självförtroende fortsatte man spela jokerspel i Örebro, man var också tvungen för att ta igen sitt underläge. Det var nära ett par gånger att Borås skulle hitta det tomma målet, men antingen gick bollen utanför eller så var Dildar Caliskan där.

Christoffer Skog fick bollen på egen planhalva och spelade sig igenom ett Boråsförsvar och satte tvåan och nu ledde man matchen. Det blev bara bättre för Örebroarna när nämnde Skog letade mot bortre stolpen och vem står där? Givetvis Senad Berisha med sitt femte mål i denna matchserien och nu var det bara ett mål upp till lika.

Det var på väg att bli en riktig skräll och hjärtat slog nog ganska snabbt för Petter Florentin på tränarbänken men Borås kunde hålla undan och ställs därmed mot Uddevalla i finalen nästa vecka.

Matchfakta:

Semifinal 2

Borås AIK – Örebro FC 1-3 (0-0)

Målskyttar, Borås: Wahid Jawid

Målskyttar, Örebro: Dildar Caliskan, Christoffer Skog, Senad Berisha

Laguppställningar:

Borås AIK:

20. Nadir Nishada (MV)

3. Younes Raisi
5. Hoshiyar Solaimani (K)
10. Irfan Delimedjac
11. Ricky Lundberg

12. Wahid Jawid
13. Fehim Smajlovic
14. Robin Yarsuvat
2. Ali Zaafrani
7. Emil Jylhänlahti
8. Henrik Svedberg
9. Haris Jahic
16. Renzo Dinegro
1. David Lorentzon (MV)

Örebro FC:

1. Dildar Caliskan (MV)

6. Fredrik Sik
7. Adilson Pereira Barbosa
9. Mattias Bulun (K)
12. Senad Berisha

8. Dominik Czauderna
10. Christoffer Skoog
11. Nahir Malki
16. Nicklas Johansson
17. Carl Fredrik Johnsson
91. Viktor Lindqvist
99. Rabi Mourad

Matchens spelare:

Borås AIK:

Wahid Jawid

Ja, kliver fram och gör mål för sitt Borås när det behövs. Farlig offensivt, ställer mycket frågor till Örebroförsvaret.

Örebro FC:

Dildar Caliskan

Kliver fram denna matchen och visar vilken tillgång han är för sitt lag. Räddar flera farliga lägen och är alltid farlig i sitt jokerspel. Vilken kanon han får iväg dessutom rakt upp i nättaket.

Domare: Haris Curovac (Märsta), Mirsad Sela (Sjömarken), Fikret Buqa (Borås)

 

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img