Hammarby vidare till SFL

Det som utlovades att bli en tät och taktisk match i förväg blev just det. Söder Futsal mötte Hammarby IF FF i Erikdalshallen och matchen blev minst sagt en rysare. Bajen gick vidare till SFL efter att ha spelat oavgjort 5-5 (2-1) och totalt vunnit fyra poäng efter hemmavinsten förra veckan med 3-1.

Matchen började bra för Söder efter en ledning 2-1 i första halvleken. Ett resultat som sen utökades till 3-1 och då var matchserien jämn. Dessvärre reducerar Bajen till 3-2 några minuter senare, vilket tvingade Söder att vinna matchen med hela tre mål för att stanna en säsong till i SFL.

ANNONS: Här hittar du oddsen för SM-slutspelet

Söder var det lag som bjöd på högt tempo och betydligt bättre futsal, där det säkert var många av oss som undrade varför de inte kunde spela så bra hela säsongen.

Hammarby spelade på resultat, kontrade när Söder pressade dem som mest och lämnade ytor. Något som kanske inte anses som den roligaste futsalen. Ett lågt och kompakt försvar och en supermålvakt är det som ger Bajen möjligheten att spela i SFL 2017/2018.

Sanningen är troligen den att Bajen kommer att behöva värva in några spelare. Truppen måste breddas och föryngras om de ska hålla sig kvar i SFL. Frågan är om Hammarby idag håller det tempo och har den ork som SFL kräver, men det är givetvis långt kvar tills serien börjar igen.