Suleymani: ”Längsta minuterna i mitt liv”

Borås förlorade andra matchen mot ÖFC, men gick ändå vidare på antal gjorda mål. Man ställs nu i finalen mot storfavoriterna Uddevalla i ett riktigt södermöte.

Tobias BW Granberg från Futsalmagasinet letade reda på lagkapten Hoshiar Suleymani efter matchen som inte firade utan istället laddade inför finalen nästa vecka. Ett par frågor hann han dock svara på.

Först, grattis till segern. Hur känns det?
– Tack så mycket, det känns jättebra, vi har kämpat länge och väl för att ta oss hit. Nu återstår en match och det är inte vilken som helst, en SM-Final!

Vad var matchplanen mot ÖFC? Ni hade med er ett par bollar från förra veckan, men släppte även in ett par, valde ni att vara lite mer defensiva?
– Vårt höga aggressiva presspel är vårt kännetecken, trots sju mål framåt förra veckan i Örebro så var vi missnöjda med vårt presspel. Örebro förväntade sig att vi skulle ligga lågt och bevaka idag men vår plan var att gå ut och göra raka motsatsen. Jag tycker vi lyckades perfekt i första halvlek.

– Hade vi varit effektiva i första halvlek och tagit vara på våra chanser hade vi stängt matchen där, men istället blev det onödigt spännande i slutet. Örebro ska ha eloge som kom och bjöd upp till denna kamp, jag tycker att vi över två möten är det starkare laget men idag var vi nära att få sota för vår ineffektivitet.

ANNONS: Här hittar du oddsen för SM-slutspelet

Det kändes som det kanske lite onödigt spännande på slutet? ÖFC forcerade för ett mål vilket hade betytt lika. Kan du beskriva hur de sista minuterna kändes för dig och laget?
– De sista minuterna… Jag kan ärligt säga att det var de längsta minuterna i mitt liv, det kändes som att klockan stod stilla. Det var i ärlighetens namn dåligt av oss att låta det bli så spännande.

– När vi gör 1-0 är det 12 minuter kvar, det kändes som att vi blev passiva och bolltittande, även jag själv stod och sov vid ett mål vilket inte brukar hända annars. Men slutsignalen, var lite ”nyckeln till frihet”, enorm glädje bland oss och vår stora publik som var bakom oss denna match!

En väldigt stark säsong i bagaget, där ni överraskat många. Hur känns det att gå in i en SM-final?
– Denna säsong har på alla sätt varit magisk. Vi har överträffat alla förväntningar, vi är nu en av de två bästa i landet, men vi nöjer oss inte där, vi har en match kvar innan vi kan summera vår säsong. Jag har sagt länge att du ska få rätt i din profetia om vilka som vinner hela så vi ska kämpa en vecka till 🙂

Vad tror du om era chanser mot Uddevalla?
– Jag anser våra chanser mot Uddevalla vara goda. Vi har möts tre år i SFL, vi har aldrig vunnit i Uddevalla och de har aldrig vunnit i Borås, nu möts vi på neutral plan och båda är i toppform. Jag tror det kommer bli en rolig match att se för den neutrala men för oss inblandade blir det att slåss för varje meter på plan.

– Jag skickar gärna favoritskapet till Uddevalla, det är trots allt deras tredje raka final, det är alltid lättare att slå från underläge, det fick vi bevittna idag när Örebro som inte hade något att förlora nästan vände på semifinalen mot oss.

Vad talar för att ni skall vinna SM-guld?
– Det som talar för oss är återigen vår offensiv som jag lyfte inför semifinalen, och att inte många tror på oss. Uddevalla är ett fantastiskt lag men vi kommer använda deras favoritskap emot dom.

Vi tackar Hoshiar Suleymani för intervjun och önskar även honom och hans Borås lycka till i finalen!

LÄS ÄVEN: Här borde nationalarenan vara

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img