Vega trivs med publikstödet: ”Vi gör allt för dem”

IFK Uddevalla Futsal är finalklart. Efter 5-2-segern hemma mot Örebro SK i ett fullknökat Agnebergshallen väntar Helsingborg och final mot Borås AIK på lördag.

Futsalmagasinet fick en pratstund med Angelo Vega, spelande tränare i IFK, efter segern.

– Det känns bra, och det får kännas bra i dag och i morgon. Men på måndag är det fullt fokus på vår sista träningsvecka ihop. Men just nu känns det jäkligt bra, och framför allt en stor lättnad, sa han efter matchen.

Du låter lite hes, var det mycket att göra på bänken under matchen?

– Det är från förra matchen. Då kändes det som om de hade lite kontroll på oss under den första halvleken. Men det är det ju värt.

Fortsatt en roll på bänken för en av klubbens förgrundsfigurer, men under den andra semifinalen åtminstone ombytt. Får vi se Vega i finalen?

– Inte om det inte behövs. Det var lite snack om det i dag (läs lördag), men det löste sig. Det är knät som är problemet. Jag får en reaktion och får ont dagen efter, och det blir svullet. Men behövs det inte är det inga problem. Bara guldet kommer hem är jag glad.

ANNONS: Här hittar du oddsen för SM-slutspelet

Vad tyckte du om matchen?

– Jag tyckte det var lite nervöst, trots att många säger att de inte är nervösa. Sedan är det aldrig lätt att spela med en sådan här ledning, eftersom du har ju bara allt att förlora. Jag tycker att 0-0 i halvlek är okej, vi har ju våra lägen. Men i den andra halvleken får vi målet på oss direkt, när de tog ut målvakten.

Han fortsätter:

– Vi tar timeout direkt efter det, vi måste komma igång. Sedan kommer vi in i det, och vi gör ett mål och är ikapp målmässigt. Men det är klart att det är nerver inblandade och press på oss. Men som jag sa, det är svårt när man egentligen har allt att förlora.

Vad gör er till de slutgiltiga vinnarna i de här semifinalmötena?

– Vi är bättre på allt. Vi har bättre spelare, bättre arrangemang och bättre publik. Vi gör allt bättre.

Publikrekordet är nu slaget. 1754 åskådare fanns på plats i Agnebergshallen för att heja fram IFK Uddevalla till finalen.

– Det betyder jättemycket. Uddevalla är en futsalstad, och en fantastisk stad. Varför jag tror det kommer mycket folk är för att vi är ett gäng som spelar i olika fotbollsklubbar runtom i staden, och det gör oss till ett riktigt Uddevalla-lag. Vi gör det här tillsammans med publiken.

– Vi gör allt för Uddevalla-folket. Som jag sa, vi vinner tillsammans med dem.

Nu väntar en veckas förberedelser inför lagets tredje final på lika många år. Blir det tredje gången gillt, tro?

Det återstår att se. En sak som dock är säker är att revanschlustan finns hos laget, och för Angelo Vega, som kämpat hårt med både sitt IFK Uddevalla Futsal och sporten, skulle ett guld smaka finfint.

LÄS ÄVEN: ÖSK-tränaren: ”En gåta varför inte Agnebergshallen är nationalarenan”

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img