Gustafsson: ”Vi har allt att vinna”

De två senaste säsongerna har IFK Göteborgs herrar varit bäst i sverige. Denna säsong stod det klart att Borås AIK och IFK Uddevalla snuvade de regerande mästarna på SM-slutspelet.

Nu är klubbens damlag redo att axla herrarnas guldmantel:

– Det ska bli kul. Vi är väldigt taggade, och vi är tillbaka i slutspel igen. Där vi mer eller mindre fick en mental kollaps förra säsongen, och därför känns det extra skönt att vara tillbaka direkt igen, säger IFK-tränaren Lotta Gustafsson till fotbollsförbundets hemsida.

ANNONS: Här hittar du oddsen för SM-slutspelet

Varför är ni i slutspel?

– Det är för att vi inför den här säsongen fick behålla vår stomme, och för att vi har fått några nyförvärv som har tillfört. Sedan har vi fortsatt utveckla vårt futsalspel. Därför är vi i final.

Förra säsongen var IFK Göteborg i slutspel. Där slutade laget på en fjärdeplats, efter att ha förlorat mot Sätra SK och Holmalunds IF.

Gustafsson berättar att laget inte har pratat så mycket om finalen mot Lindahl FF:

– I och med förra årets mentala kollaps, så har vi inte lagt jättestort fokus vid att vi tagit oss till final. Vi har lyft upp det lite på ytan att det faktiskt är en stor händelse att vi gått till final. Vi har allt att vinna, inget att förlora. Vi kan spela med glädje rakt igenom.

Hur ska ni slå Lindahl?

– Jag tror att om vi orkar spela som vi gjorde i semifinalen, och att vi verkligen spelar som vi tränat den sista månaden så har jag goda förhoppningar om att ge Lindahl en god match. Vi är väldigt ödmjuka inför uppgiften och vet att de är riktigt duktiga, avslutar Gustafsson.

Damernas SM-final mellan Lindahl FF – IFK Göteborg spelas på lördag med start kl 13.00.

LÄS ÄVEN: Oraklet är tillbaka med prat om finalerna

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img