Borås AIK hyllas: ”Många som kommer fram”

Petter Florentin och hans Borås AIK har gjort en riktigt bra säsong i SFL södra den här säsongen. De fina resultaten gav dem till slut en andraplats, bakom suveräna IFK Uddevalla Futsal.

Andraplatsen tog dem också till deras första slutspel. Där väntade Örebro FC i ett dubbelmöte som började på bortaplan. Där vann boråsarna med 7-5.

Hemmareturen skulle dock bli en helt annan match, där de till slut fick se sig slagna med 3-1. Det gav det sammanlagda resultatet 8-8, men där Borås gjort fler bortamål.

– Returen var en svår match, eftersom vi leder med 7-5. Vi får inte hål på dem i den första halvleken och där sitter väl egentligen den stora spärren. Sedan får vi in en boll i andra och tror väl att det är klart. Vi började backa ned i planen, och de får stor press på oss och sätter några bollar. Det blev onödigt spännande, måste jag säga, berättar Florentin i en intervju med svenskfotboll.se.

Men det gick till slut vägen, och nu väntar SM-final mot söderkollegan IFK Uddevalla.

– Det känns väldigt kul, och det är bland det häftigaste man varit med om hittills. Så det känns väldigt kul. Här i Borås har det fått väldigt stor uppmärksamhet, vilket är väldigt kul. I början av säsongen när vi vann en del stod det nästan inget om det i tidningen och så, men nu har det vänt och är snarare tvärtom. Jag jobbar på en skola där Borås AIK har sin bas, skulle man kunna säga, och där är det väldigt många ungdomar och föräldrar som kommer fram och tycker det är kul för området. Många på skolan har sina idoler i laget.

ANNONS: Här hittar du finaloddsen

Han fortsätter kring förväntningarna inför matchen.

– Jag har förväntningar om att det blir en bra och jämn match, och det är jag väl ganska säker på att det kommer bli. Vår första match i serien mötte vi dem borta, och det blev en liten väckarklocka för oss vad vi behövde jobba på i år. Ett första test, skulle man kunna säga. Sedan mötte vi dem i Borås, och där blev det en väldigt bra match som slutade 6-6. Vi är väldigt lika i vårt spel, och jag tror det blir en väldigt bra match. Sett till det jag sett i år i norra och södra så tycker jag ändå att Uddevalla och Borås är de bästa lagen, och är välförtjänta finalplatserna.

Hur ska ni slå dem?

– Vår nyckel blir att sätta våra chanser. Det dyker alltid upp chanser, och det gäller att vara effektiva. För vi kommer garanterat släppa in mål. Det gäller också att få igång vårt snabba passningsspel och sedan också sätta chanserna.

Matchen startar 15.30, och du ser den antingen på plats i Arena Helsinborg eller via cmore.se. Glöm inte att följa Futsalmagasinet på Facebook. Vi sänder live under hela lördagen, med flertalet spännande gäster. Vi kör igång redan 12.00.

LÄS ÄVEN: Futsaloraklet: ”Han är Sveriges bästa futsalspelare”

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img