IFK Uddevalla Futsal åter i final: ”Upplagt för en futsalfest”

IFK Uddevalla Futsals deltagande i SM-finalen börjar ske på rutin. På tre säsonger har de lika många gånger tagit sig till final. I år ställs de mot Borås AIK, och matchen ser du antingen på plats i Helsinborg Arena eller via cmore.se under lördagen.

Lagets tränare, Mikael Alfredsson, ser verkligen fram emot den säsongsavslutande finalen. Det berättar han i en intervju med svenskfotboll.se.

– Det känns oerhört stort att finalen sänds, och så även semifinalerna förstås, och det ger en extra krydda för stämningen inför matchen. Det ska även bli kul att spela i Helsingborg, har hört att hallen är fin och proffsig, så det kommer bli jättebra.

ANNONS: Här hittar du finaloddset

Lagets tredje raka final, alltså, men fortfarande inget guld. Vad har han egentligen för förväntningar på matchen?

– De förväntningar jag hoppas få är av mina spelare, och det är att de kommer ge allt. Sedan är det bara att hoppas att det går vägen. Förväntningarna utöver det är att det kan bli en väldigt bra match. Vi har ju mött Borås under säsongen, och det brukar bli mycket mål, många närkamper och fint spel. Det är helt enkelt upplagt för en futsalfest.

Hur ska ni slå Borås?

– De är rätt lika oss, kan jag tycka. De har precis som vi väldigt bollskickliga och bolltrygga spelare. Sedan har de några som har ett ruskigt bra skott, som avlossas lite när som helst. Jag förväntar mig därför mycket skott, och där är de duktiga. Vår nyckel till seger är att göra mål på de chanserna vi får framåt. Vi vet att vi är duktiga framåt, och där måste vi prestera för att gå segrande ur den här finalen.

IFK Uddevalla kommer med starkast möjliga lag till matchen, och just den konkurrenssituation som finns i IFK tror Alfredsson är en stor anledning till lagets framgångar. De har en stor och bred trupp, som nästintill behållits intakt under åren.

– Vår stora styrka är att vi har behållit samma trupp där alla känner varandra. Vi gjorde ett bra nyförvärv till i år i Jihad (Nashabat), och han kom in riktigt bra i gruppen. Sedan har vi haft en väldigt hög lägstanivå. Men sammanhållningen är ändå största nyckeln.

Matchen startar 15.30, och du ser den via cmore.se. Glöm inte att följa Futsalmagasinet på Facebook för livesändningar under hela dagen. Det vill du inte missa!

LÄS ÄVEN: Blåvitt-tränaren: ”Vi har allt att vinna”

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img