”NU SKALL VI ERÖVRA EUROPA OCKSÅ”

0

– Mannen bakom allt. Mannen bakom allt.

Hector Maravilla sparar inte på lovorden när han beskriver Angelo Vega. ”Fan vad gott” utbrister Vega och får kärlek av Maravilla. Vega fortsätter:

– Jag bara tänker, mina tankar går tillbaka till för fyra år sedan. Kom du ihåg det, när vi lirade för skojs skull. Inför 25 personer. Det är sjukt… Nu är vi bäst i Sverige!

Platsen är Uddevallas omklädningsrum och det är direkt efter segern som BWTW fångar upp Hector Maravilla och Angelo Vega, där den förstnämnda intervjuar den andra.

Ja, det är Hector Maravilla här från IFK Uddevalla Futsal, nummer tio. Det här är Angelo Vega nummer åtta, coach, startat laget, varit med från början. Hur känns det nu efter dagens seger?

– En sådan glädje. Det är som jag sade, jag tänker tillbaka för fyra år när…

Plötsligt ställs bucklan mellan Maravilla och Vega, som fortsätter:

– … när vi spelade för skojs skull. Vi fick veta att det var en serie, vi tänkte vi går all-in. Vi förlorar två finaler, men vi ger inte upp. Vi gav fan inte upp. Och nu har vi den här bucklan, nu är vi bäst i Sverige. Vi har erövrat Sverige! Nu skall vi erövra Europa också!

Vad var din första tanke när du vaknade i morse?

– Att vinna. Att vinna. Jag drömde om detta i natt. Jag har drömt om detta i hela veckan. Jag har försökt vara lugn men jag har haft mina tankar i huvudet. Jag är så glad för alltihopa, att hela Uddevalla stöttar oss.

Jag förstår att vi skall ut och festa och så ikväll men hur ser planerna ut för framtiden?

– Med detta, det finns så mycket projekt på gång. Mycket bra folk som är runt omkring oss. Som sagt, vi tar en veckas vila nu, men sen är det full fart. Vi skall ut i Europa gubben.

Kan vi få lön nu också?

Ett högt skratt hörs från flera spelare, inklusive Maravilla och Vega.

– Jag kan inte läcka.

En hemlighetsfull Vega alltså, som Maravilla därefter tackar för intervjun.

Om inte futsalkarriären går väl ut kanske vi får se försvarsgeneralen i Futsalmagasinet efter denna höjdarintervjun, vem vet?

SE ÄVEN: Höjdpunkterna från finalen