Berisha om framtiden: ”Det är där jag hör hemma”

Det är lördag och det har gått två veckor sedan IFK Uddevalla vann SM-guldet. Platsen är Örebro och Storgatan och stjärnan för denna stund är Senad Berisha.

Vi går in på en servering som enligt Senad är ett populärt hak för fotbollsspelare. Jag väljer för ovanlighetens skull kycklingsallad i stället för fikabröd, och vår profil väljer bakad potatis. Under vårt möte dyker det upp vänner till Senad som glatt hälsar på oss.

Anledningen till detta möte är att vi på Futsalmagasinet är nyfikna på hur Senad Berishas tankar kring säsongen går. En säsong som har varit som en berg- och dalbana med en gedigen målproduktion och även kontroverser.

– Min tid i ÖSK var bra. Den började bra med Örebro Open Futsal Cup som vi vann. Vi hade en bra start i träningsmatcherna där vi vann nästan alla våra matcher och vi gjorde det riktigt bra, fram tills SFL började så hann jag bara spela tre matcher där jag och ÖSK gick skilda vägar.

En skilsmässa som började med ett uppmärksammat bråk mellan Berisha och ÖSK:s ordförande Johan Ivhall, som följdes upp med en avstängning och sedan ett byte till Örebro FC.

Lagen mötte varandra en vecka senare där Berisha stal rubriken efter att ha varit inblandad i segermålet. Senad berättar om sin nuvarande klubb:

– Där passar jag in bra. Vi vann SFL norra och vi har även vunnit en massa cuper och vi kom även trea i Sverige.

– Säsongen har sett riktigt bra ut så för min del och jag tycker att jag har utvecklats mycket i ÖFC, där jag har fått en ny roll. En roll som passar in på mig väldigt bra och jag bidrar med mycket poäng och hjälper laget så mycket som möjligt, säger Berisha som sedan berättar om semifinal-drabbningen mot Borås AIK:

Foto: Krister Melin

– Vi fick en bra start mot Borås i början av matchen och i början av andra halvlek där. Sen tappar vi lite grann där vi slappnar av och vi släpper in lite onödiga mål.

Han fortsätter:

– I returmötet, jag vet inte vad jag ska säga. Vi var ett mål ifrån och det går inte beskriva mina känslor. Vi äger matchen totalt i andra halvlek och det är vi som visar att vi är det bättre laget och att vi ska vara i final men det är sånt som händer.

Hur mycket har du tänkt på matchen? 

– Jag vet inte hur jag ska förklara hur ont det gör att förlora en sån match där vi har presterat och där vi slog rekord i SFL med minst antal förluster över alla lag. Vi har haft en förlust och det går inte att förklara hur det känns att förlora att förlora en sådan match. Det har varit en klump i halsen och det har varit svårt att släppa och förstå. Jag tror än idag att det inte är sant.

– Samtidigt har vi gjort det riktigt bra.

Har du sett matchen i efterhand?

– Jag har sett den många gånger, säger Berisha som även berättar att han var i sin bästa form någonsin och tror sig kunnat göra bra ifrån sig i finalen med Örebro FC.

Han säger också att det är en dröm att spela SM-final och han kommer att kämpa för det nästa säsong.

Senad Berisha efter ett av sina fyra mål mot Borås AIK. Foto: Krister Melin

Säsongen är slut sedan tidigare och matcherna är utbytta mot silly season-rykten, och inte helt oväntat så har Senad Berisha kopplats ihop med flera klubbar i Sverige. Berisha lugnar dock ner ÖFC-fansen med att de kommer att få se honom i Idrottshuset även nästa säsong.

– Det är där jag hör hemma bäst och jag har haft andra alternativ men mitt största fokus är i ÖFC och det är där jag kommer att lägga min kraft kommande säsong. Jag hoppas att jag utvecklas ännu mer där.

Kort efter att Senad Berisha gick till Örebro FC så gick även ÖSK:s tidigare tränare Leif Järnkvist över till ÖFC där han har figurerat som stöd för Christoffer Skoog. Järnkvist är en tränare och person som har betytt mycket för Berisha, både på och utanför planen.

– Han har betytt för mig jättemycket och han är där för mig hela tiden, även utanför sporten. Han hjälper mig enormt mycket, både när det går dåligt för mig men också när det går bra. Han pushar mig hela tiden och jag ser upp till honom enormt mycket.

– Du får gärna skriva att jag tycker att han är den bästa futsalcoachen i Örebro och en utav de bästa i SFL.

Leif Järnkvist har betytt mycket för Senad Berisha. Foto: Krister Melin

Det har gått några timmar av detta trevliga möte och innan vi skiljs åt så frågar jag Senad om han har något att tillägga:

– Jag kommer ihåg att jag träffade dig och David Gerd (Chefredaktör på Futsalmagasinet) efter min och ÖFC:s hemmamatch mot Borås AIK. Då sa jag till honom att hans bror Marcus (målvakt i IFK Uddevalla Futsal och landslaget) skulle bli stor matchhjälte. Kommer du ihåg att jag sa det? Och jag hade rätt, säger en glad Bersha som samtidigt berömmer Futsalmagasinets arbete:

– Ni gör ett fantastiskt jobb och ni inspirerar många och ni skapar ett liv inom futsal. Det är kul att se och jag hoppas det fortsätter så.

LÄS ÄVEN: Här är Mathias Etéus nya uppdrag

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img