ETÉUS ÄR KLAR: ”Inspirerande”

Det har länge snackats om att Mathias Etéus skall ta över som förbundskapten för Sveriges Landslag. Nu verkar det som vi kan ta död på det ryktet för alltid…

Klockan 19.00 idag utnämndes han nämligen officiellt till Föreningsutvecklare för IFK Göteborg Futsal, via klubbens Facebooksida.

Etéus till klubbens Facebooksida om rollen:

– Min roll kommer delvis innebära att ha interna ledarutbildningar, också lite spelarutbildningar. Jag kommer vara med att rekrytera spelare och ledare till hela organisationen. Även lite värdegrund och policy.

– Jag ser väldigt mycket fram emot den här rollen, det skall bli inspirerande, framförallt med laget efter att jag lagt ner min spelarkarriär. Det skall bli roligt. Den här föreningen har verkligen utvecklingspotentiell och jag ser fram emot att vara med på den resan. Det skall bli spännande.

Han släpper nu spelarrollen och tar officiellt plats på läktaren, vilket han fortsätter berätta om:

– Det är relativt nytt för mig, framför allt organisationsrollen. Lite ledare har jag varit i andra klubbar innan, i andra föreningar, men organisationen skall bli väldigt spännande och utvecklande.

– Givetvis är det tråkigt att släppa spelandet, men knäet håller tyvärr inte. Att fortsätta vara involverad inom föreningen och få förtroende därifrån skall bli väldigt roligt.

Hur kommer det se ut inför nästa säsong då?

– Förhoppningsvis är vi, på både dam och herrsidan, förberedda för säsongen som lag. Förhoppningsvis har också föreningen tagit ett kliv i utvecklingen och jag ser väldigt fram emot säsong 17/18.

– Det skall bli en rolig säsong, jag tror både dam och herr kan och kommer göra en väldigt bra ifrån sig.

ETÉUS ÄR KLAR! Ta del av hans första ord om sin nya roll för klubben i hans ?.

Slået op af IFK Göteborg Futsal i Mandag den 20. marts 2017

LÄS ÄVEN: Ostojic till Bajen?

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img