KLART: Han ersätter Abraham som förbundskapten

OBS! Den här nyheten publicerades 1 april, och var en del av Futsalmagasinets aprilskämt.

Ända sedan det blev klart att Charbel Abraham inte skulle fortsätta sitt uppdrag som förbundskapten för Sveriges futsallandslag har det spekulerats i vem som skall ta över. Mycket av snacket har varit kring en utländsk tränare som skulle komma in med erfarenhet som vi inte har i landet.

Andra möjliga svenska kandidater som nämnts är Lars Ternström, Albert Krasniqi, Mathias Etéus, Fredrik Augustin med flera.

Futsalmagasinet kan idag avslöja att man redan gjort klart med en förbundskapten som kommer presenteras inom några veckor.

Mannen i fråga är Dennis Garcia, vilket är ett namn som vi numera kommer få lägga på minnet. Garcia är född i Sverige men har en spansk pappa och har de senaste åren jobbat för Volvo Cars i Madrid.

Han skall nu flytta tillbaka till Göteborg med sin familj och tar med sig ett gediget futsal-cv med meriter som assisterande tränare i Segovia Futsal. Segovia spelar för nuvarande i spanska andraligan och ligger tvåa.

Han är även väldigt duktig på att laga flygande Jakob, berättar han.

Garcia har, förutom assisterande tränare för a-laget, också varit ansvarig för föreningens juniorlag.

Hans tyngsta meriter i Sverige är en sejour i Kortedala IF, där han tränade a-laget men han har ingen erfarenhet som futsalcoach i Sverige.

Dennis Garcia i en kommentar till Futsalmagasinet:

– Att få träna så duktiga inomhusfotbollsspelare ska bli superkul. Nu kör vi. Det blir mycket fokus på offsidefällor och matlagningsövningar. Där slår ingen mig.

– Jag har alltid älskat fotboll, och futsal är ju samma sak, i princip. Så det här ska inte bli några problem.

Dennis Garcia. Lägg det namnet på minnet när förbundet presenterar honom inom några veckor….

LÄS ÄVEN: Finska topplaget: ”Vi har inga hemligheter”

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img