Etéus: ”Jag var inte tillräckligt mogen”

Som ung var Mathias Etéus en mycket lovande spelare i Blåvitt. Efter en kort karriär i bland annat IFK Göteborg, FC Trollhättan och Jönköpings Södra så byttes dobbarna och gräset mot sulorna och en ny karriär inom futsal.

En karriär som gav Mathias Etéus tre SM-guld, spel i Uefa Futsal Cup och många landskamper, innan han till slut fick lägga ner den på grund av en knäskada.

I det tredje avsnittet av Andres Moncadas program El Café Del Futsal pratar Mathias Etéus om sin fotbollskarriär och varför han inte lyckades etablera sig inom seniorfotbollen:

– Jag har insett nu i efterhand att jag var inte tillräckligt mogen och mentalt utvecklad för att klara av och veta vad jag skulle göra och hantera det, säger Etéus och fortsätter:

– Det slutade också i att jag la ner och började spela futsal istället. Där visste jag vad det handlade om och då hade jag mognat mer mentalt så det flöt på ett helt annat sätt.

Etéus reflekterar även över dagens klimat kontra dåtidens klimat för ungdomsspelare:

– I dagsläget tror jag att det är enklare för just nu tycker jag att jag ser ungdomsspelare till höger och vänster, som i princip går på kostscheman och träningsscheman och tränar på gymmet extra när de är 14- 15 år gamla och det var jag inte i närheten av.

Han fortsätter:

– Jag vet inte om det handlar om mognad eller inte men jag hade ingen kunskap om kost egentligen. Jag hade ingen kunskap om hur viktig träning var utan det jag ansåg var viktigast var att jag är fotbollsspelare. Jag tränar fotboll för då blir jag en bättre fotbollsspelare och det har jag fattat i efterhand att det krävs så mycket mer.

Det tredje avsnittet av El Café Del Futsal hittar du här.

LÄS ÄVEN: Passa även på att lyssna på det andra avsnittet av El Café Del Futsal

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img