KLART: Ny tränare till storsatsande klubb

Lidköping United har gått från ett ganska okänt fotbollslag i de lägre divisionerna till kanske en av Sveriges mest intressanta futsalföreningar. Man var också nära att nå futsalens finrum, SFL, men där Skövde skulle visa sig vara strået vassare.

Från ett wildcard till Division 1, till att nu vara den självklara favoriten inför nästa säsong gör att laget i de rosa tröjorna är högintressanta. Efter beskedet att tränare Jakob Matanovic lämnar sin post och assisterande lagkapten Erkin Hamidovic flyttar till Ängelholm, har det spekulerats vilka värvningar man skall göra till nästa säsong.

Nu står det i alla fall klart att man gjort klart med en ny tränare, Mikael Proder. Proder har tidigare erfarenheter som tränare för Holmalunds damlag i Elitettan och har även haft ansvaret för deras akademi. Han har även varit assisterande tränare till Kim Björkegren, som numera tränar Linköpings FF i Damallsvenskan. Proder beskrivs som en ambitiös och engagerad tränare med klara riktlinjer som har ett elittänkande.

Foto: Amir Avdic

Lidköping Uniteds sportchef Per Berntstig om Mikael Proder till Lidköpings hemsida:

– Det känns fantastiskt kul och inspirerande att vi i United kan locka hit en sådan engagerad och ambitiös tränare utifrån. Det bevisar att vi gjort något bra och att folk utifrån tror på vår elitsatsning mot SFL.

– Vi bygger vidare på det Jakob skapat med laget och hoppas att Proder ska trivas i klubben och ta oss till vårt nästa mål som är SFL.

Återstår att se om Mikael Proder kan ta Lidköping från Division 1 till SFL.

LYSSNA ÄVEN: El café con BW

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img