Berisha: ”Blivit bättre för att jag enbart satsar på futsal”

Jag hörde att Senad Berisha (Örebro FC) hade varit i Spanien och tränat futsal så jag var tvungen att ta kontakt med den duktige Berisha och höra direkt från honom vad var det han gjorde i La Madre Patria (Moderlandet) som vi sydamerikaner kallar Spanien.

Jag ringde Senad Berisha och vi fick en ganska intressant pratstund.

Senad Berisha. Bild: Örebro FC.

Senad, tränade du futsal i Spanien med något lag från deras liga?

– Nej, det gjorde jag inte. Jag var där som tränare/lagledare under en träningsläger för ett fotbollslag. Jag brukar hjälpa min tränare Leif Järnkvist med ett fotbollslag han tränar.

Ingen provspel med något futsalslag i Spanien alltså?

– Nej, inte än. Just nu var jag som sagt ledare och tränare för barnen och det är lärorikt för mig att hjälpa till med det.

Tycker du om rollen som tränare?

– Jag tycker om det och vem vet vad framtiden bjuder på. Jag lär mig mycket ledarskap vilket är en stor del av att vara tränare för ett lag.

Senad fortsätter:

– Jag tar dessa stunder när jag är ledare som en extra träning för mig. Jag får också göra många övningar och tränar på själv, så jag uppskattar verkligen att jag får vara med och hjälpa till.

Det snackas om en sommarsamling för landslaget till sommaren. Ska du vara med på den eller står fotboll i vägen för det?

– Om jag blir uttagen kommer jag att vara den första på plats. Att kunna representera Sverige är min dröm. Jag spelar fotboll kanske en halvsäsong per år men bara för att hålla igång. Mitt fokus ligger på futsal.

– Redan i juni eller juli sätter ÖFC igång sina träningar och jag ska vara med från början.

Jag har hört och läst många kommentarer om att Marcus Gerd och Senad Berisha var SFL:s bästa spelare under den gångna säsongen. Hur känns det?

– Det känns givetvis kul att höra. Jag tränar mycket, jag ger alltid mer än 100%, spelar många matcher och fokuserar bara på futsal. Jag känner att jag har blivit mycket mognare för varje år som går. Jag känner att jag har blivit en mycket bättre spelare för att jag enbart satsar på futsal.

En sista fråga. När du tänker på SM-finalen mellan Uddevalla och Borås. Vad tycker du?

– Jag tycker att vi hade gjort det mycket bättre. Vi hade gett Uddevalla en svårare match. Men allt kommer tillbaka till semifinalen där vi förlorade med ett mål.

LÄS ÄVEN: Finland väldigt nära att kvala till EM efter vinsten mot Lettland

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img