KFUM Linköping med hyllat samarbete: ”Oerhört värdefullt”

KFUM Linköping stod för en riktigt bra säsongsavslutning där de från att länge sett ut att vara laget som tvingades lämna SFL Norra övergick till att till slut hamna strax ovanför kvalstrecket.

Men inte är det bara den fina avslutningen som gör att Linköping är klubben på mångas läppar i staden för tillfället. De har nämligen, tillsammans med BK Tinnis, startat upp ett projekt där de varje torsdag erbjuder en timmes futsalträning för tjejer. Och tack vare det här har de också lyckats fånga upp ett stort gäng nyanlända tjejer till att börja spela.

– Det här är ett samarbete som vi gärna vill framhäva, föreningar gör det svårare än vad det är ibland. Det här är ett typiskt exempel på två aktörer som vill göra något bra, försöker hitta gemensamma områden och inte krånglar till saker och ting, och i det här fallet har det gått fantastiskt bra hittills, säger KFUM:s verksamhetsutvecklare Sahar Khalili till Linköpingsposten, som var först att berätta om det här.

16.00 varje torsdag i Bergahallen äger träningarna rum, och tränaren Ella Karlsson från BK Tinnis stortrivs.

– Det ger så oerhört mycket energi att vara ledare för de här tjejerna, även om det är lite kaos ibland. Det är så kul att det genomförs på så olika nivåer, vi har sexåringar som aldrig har spelat fotboll förut och så har vi tjejer som redan spelar i bättre lag. Viktigast för oss är att alla får vara med på sina villkor, säger hon till samma tidning.

Bra jobbat, BK Tinnis och KFUM Linköping!

LÄS ÄVEN: Broberg nöjd med Uefa:s ändringar: ”Positivt”

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img