Asp: ”Vi var inte lika hungriga i år”

Futsalmagasinet har flera gånger skrivit om IFK Göteborgs mindre lyckade säsong. En säsong där Göteborg gick in i SFL in med två raka SM-guld och ett stabilt resultat i UEFA Futsal Cup, där laget blev utslagna från Main Round med endast en sekund kvar.

Trots detta slutade Blåvitt på en femteplats i SFL Södra. I ett reportage med Magasinet Match så pratar IFK-profilen Nicklas Asp ut om den turbulenta säsongen:

– Vi var inte lika hungriga i år och det syntes ibland på träningarna. Sen har vi haft en del press på oss. Vi klev in i säsongen som storfavoriter och levde inte upp till det. Som lag kunde vi inte hantera den pressen. Att vi misslyckas den här säsongen är till följden av flera olika orsaker, säger Asp.

Foto: IFK Göteborg

Han fortsätter:

– Vi gjorde det väldigt bra i Europaspelet. Det kanske gick för bra för vårt eget bästa. Vi trodde kanske att det bara skulle flyta på när vi klev in i SFL. Därför blev det tufft att vända på det när vi åkte på någon förlust i början.

Asp betonar att laget ständigt försöker att utveckla sitt spelsystem, något som tar tid och något som han tror kommer att bli bra på sikt. Han tror också att IFK Göteborg är ett lag som kommer att tillhöra toppen nästa säsong:

– Nästa säsong kommer vi att vara med där uppe och slåss om guldet igen. Det är målsättningen, avslutar Asp.

LÄS ÄVEN: Tar Dennis Garcia över IFK Göteborg?

 

 

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img