RYKTE: Spansk tränare i diskussion med storklubb

0

IFK Göteborg hade en minst sagt knackig säsong, i alla fall om man skall se till seriespelet. Det kanske börjar bli tjatigt, men efter två guld i rad och bra prestationer i Europa var förväntningar utifrån och internt höga. Verkligheten levde inte upp till förväntningarna, men föreningen tar nu nya tag med Mathias Etéus som Föreningsutvecklare.

Enligt Futsalmagasinets källor har Anders Magnusson, som tog över efter succétränaren Lars Ternström, inte förtroendet att fortsätta på sin post. Magnusson har inte haft en lätt uppgift, att leva upp till sin föregångare med alla förväntningar som namnet IFK Göteborg för med sig. Det faktum att Magnusson dessutom var ganska oprövad i tränarrollen gjorde inte det hela lättare.

I vårt första aprilskämt skrev vi att en man vid namn Dennis Garcia skulle ta över landslaget. Nu verkar det vara en likartad profil som är aktuell för Blåvitt. Tränaren i fråga är en spanjor med stort futsalintresse som har gått grundutbildning i Spanien. Något som tillsammans med sin erfarenhet och passion för sporten påstås bidra till en känsla att hans kunskap är på en helt annan nivå än någon annan tränare i Sverige.

Vem är han? Alla detaljer är inte klargjorda, men hans smeknamn skall kunna härledas till Dennis Garcias inköpsställe för sin berömda flygande Jakob. Willy(s) är det rätta svaret.

Kanske är denna kulinariska futsalentusiast ett namn på Per Brobergs lista över möjliga förbundskaptener?

Silly Season? Den har bara börjat!

LÄS ÄVEN: Jordgubbskungen tände hopp