Skoog: ”Det har varit en stabil säsong rakt igenom”

Örebro FC har under säsongen 2016/17 varit väldigt framgångsrika då man vann SFL Norra, och såg sig besegrade endast två gånger på hela året under både seriesammanhang och slutspel. En som varit en stor del av denna framgång är tränaren Christoffer Skoog som Futsalmagasinet har intervjuat.

Hur skulle du sammanfatta er säsong?

– Den har varit stabil rakt igenom. Under tidigare säsonger har vi haft en del formsvackor på 3-4 veckor i mitten av säsongen men i år tycker jag att vi hittade en bra balans. Vi vann SFL norra och tog oss vidare till slutspelet där vi åker ut mot Borås AIK på bortamålsregeln. Utöver seriespelet deltog vi i fem stycken turneringar och går segrande ur tre av dem vilket är ett bra resultat för oss, säger Skoog.

Du nämner själv SM-slutspelet, där ni föll på mållinjen i semifinalen. Hur gick tankarna efter dubbelmötet?

– Man känner sig ganska tom efter en sån förlust. I det andra mötet på bortaplan tycker jag att vi gör en bra insats och vinner med 1-3 men det är på hemmaplan vi förlorar semifinalen.

Ni har gjort en del sportsliga framgångar med Örebro FC. Vad anser du är den största anledningen till att det har gått så bra?

– Jag tror att det är många faktorer som har spelat in under säsongen. En av dem är att vi har fått in nya bra spelare som har kunnat anpassa sig efter vår spelmodell. Vi har även förändrat en del i vårt försvarsspel efter många diskussioner mellan mig och Ronny ”Pilen” Pettersson, då han menar att vi ska försvara långt ner i plan medan jag tycker att vi ska spela med ett högre försvarsspel. Vi valde att följa hans(Ronny ”Pilen” Pettersson) idé som också gav bra resultat. Personligen tycker jag att det inte var utvecklande att spela med ett lågt försvarsspel då man inte kommer att kunna vinna matcher internationellt på det viset, menar Skoog.

Vad tror du är nyckeln för att ta ytterligare kliv med Örebro Futsal Club?

– Först och främst är nästa steg att lägga till en träning i veckan för att kunna ha mer möjlighet att träna taktik och fasta situationer samt att kunna behålla alla spelare i truppen hela säsongen ut.

Hur ser planerna ut för nästa säsong och vad är er målsättning?

– Vi vill först få alla pusselbitar på plats då ledarstaben inte är spikad och klar än. Som det ser ut i nuläget, förutsatt att alla spelare hos oss stannar kommer vi att arbeta med att få in ett-tre nyförvärv inför nästa säsong. Målsättningen med säsongen 2017/18 är att vi ska ta oss vidare till slutspel och kommer vi dit är målet att ta SM-guld, avslutar Skoog.

LÄS ÄVEN: Granbergs söndagskrönika om att klubbarna måste ta chansen

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img