Medaljörer återigen

Lindahl FF har minst sagt överraskat många. Laget, som de flesta vet väldigt lite om, grundades och leds av Benjamin Namini, som på två år tagit två guld!

Förra veckan var man inbjuden till Stockholm Stads mottagning av SM-guldmedaljörer, så vi passade på att höra lite hur framtidsplanerna ser ut.

Benjamin Namini, berätta om projektet Lindahl

– Man får ju säga att projekt Lindahl har varit en framgångssaga utan dess like från dag ett och framåt på den sportsliga fronten. Mycket finns att önska gällande övriga aspekter utanför futsalplanen och det är här vi befinner oss just nu. Jag har fått spetskompetens i styrelsen i form av juriststudenterna Max Korsback och Fabian Lidåkra, samt psykologistudenten tillika min lillebror Jonathan Namini.

– Tillsammans har vi nu stark kompetens inom bolagsrätt, marknadsföring, IT och ekonomi samt ett hum om hur man bygger starka futsallag. Jag ser mycket fram emot vad vi tillsammans kommer kunna uträtta för föreningens framtid och jag måste säga att jag ser ljust på Lindahls framtid.

Hur skall ni då ta nästa steg?

– Nästan steg skrivs i plural i form av två stycken steg som vi jobbar extra mycket med för tillfället. Dels har vi fått iväg en anmälan till Division 2 Stockholm och så fort vi fått en bekräftelse kommer vi officiellt bekräfta att Lindahl startar upp ett herrlag till kommande säsong med samma ambitioner som vårt damlag, dock torde det nog ta mer än en säsong innan vi kröner oss som Svenska mästare på herrsidan också. 🙂

– Det andra steget är planeringen av hur vi bäst ska marknadsföra den fina klubb vi faktiskt besitter. Fördelen med att ha ett så pass starkt team är att idéerna flödar samtidigt som kunskapen faktiskt finns där för att kunna göra dessa idéer till verklighet. Då dessa idéer fortfarande är på planeringsstadiet så håller vi de internt tills vidare, men om saker och ting går som de ska, så kommer vi synas betydligt bättre till kommande säsong, vilket kanske gör att vi får bort stämpeln som gummorna (och ”gammelgubben”) i lådan. ?

– Jag kan dock avslöja att vi fört fina samtal med Vili Yrjänä på Sollentuna kommun och att det är där vi kommer hålla till från och med kommande säsong, vilket gör oss till det första futsalklubben i Stockholm norrort, vilket förstås är jätteroligt!

Hur ser spelartruppen ut?

– Jag har en plan på vilka jag vill se såväl i Lindahls herrtrupp som damtrupp kommande säsong och jag har stor tilltro till att jag kommer lyckas i största mån att uppfylla planen också. Vilka dessa är blir officiellt tidigast när de blir klara och vill ni vara först med att se när så sker, så rekommenderar jag er att följa vårt instagramkonto (lindahl_ff)!

– Granberg bad dock om något spännande och det är klart att vi kan bjuda på någonting sött i form av att vi gjort klart med en spelare för vårat herrlag. Denna spelare har en SM-guldmerit och flyttar upp till Stockholm först i september då ett nytt jobb tvingar honom att komma upp till huvudstaden.

– Till sist vill jag även passa på att skicka med en stor slev beröm till Per Broberg för hans arbete. Man hör ofta en massa gnäll över att saker går långsamt och inte är perfekta, men sällan ser jag att han får beröm av gemene man för det han faktiskt får till och detta med att SvFF kommer ta hand om damserierna och att de bäst rankade lagen får hemmafördelar ser jag väldigt positivt på och det förtjänar Per att få höra!

Vicekapten Pernilla Jansson, hur ser du på en Damallsvenska i futsal och när tror du den kommer?

– Om man vill att futsal som sport ska växa i Sverige så tror jag att en Damallsvenska är viktig. Dock tror jag att det krävs att spelarna måste välja mellan futsal och fotboll.

Pernilla Jansson. Foto: Krister Melin

Många fotbollstränare lever med uppfattningen att skaderisken är väldigt hög och därav vill de inte låta sina spelare spela futsal under vinterhalvåret. Jag tror att de bästa futsalspelarna finns inom den vanliga fotbollen så för att kvalitén inom damfutsal ska öka, så måste fotbollstränare antingen bli mer förstående eller så måste spelarna göra ett aktivt val mellan sporterna.

Vad säger du Madeleine Berghult? 

– Med tanke på att damfotbollen i sig har vuxit så mycket på sistone så tror jag att en damallsvenska i futsal ligger närmare i tiden än vad man kan tänka sig.

Madeleine Berghult. Foto: Krister Melin

En satsning på en damallsvenska tror jag skulle locka väldigt många spelare och dessutom tror jag den skulle locka mycket publik, vilket är det bästa hjälpmedlet för att futsalen ska växa ännu snabbare. Jag känner att det behöver spelas fler futsalmatcher under en säsong och därför tror jag en damallsvenska är precis vad futsalen behöver.

 

Damfinalens bästa spelare säsong 2016/2017, Michelle Rojas Flores:

Michelle Rojas Flores fick motta Futsalmagasiets pris som finalens mest värdefulla spelare i damfinalen.

– Jag tror att en Damallsvenska inom futsal är något som kommer ske, men att det är väldigt långt bort till dess just nu, då det är betydligt mer fokus på fotboll än futsal i Sverige. Senaste åren har man märkt hur futsalen växer och jag ser väldigt mycket fram emot att en Damallsvenska i framtiden kommer startas.

Kommer du fortsätta satsa på futsal?

Pernilla Jansson: – Ja, det kommer jag! I vinter har vi chansen till att vinna vårt tredje raka SM-guld med Lindahl FF och självklart kommer jag satsa stenhårt på futsalen ett tag till!

Madeleine Berghult: – Jag tycker futsal är sjukt kul, så absolut kommer jag fortsätta satsa på futsalen så gott det går i kombination med fotboll. Jag tycker futsal på vinterhalvåret höjer hela motivationen med fotboll i allmänhet!

Michelle Rojas Flores: – Jag kommer fortsätta med futsalen så länge jag kan. I och med att vi har och är ett fantastiskt lag så kommer vi nog att fortsätta kriga om guldet i många år framöver.

Vad känner du om att ett damlandslag borde startas?

Pernilla Jansson: – Om vi ska ha ett damlandslag så tycker jag det först behövs en damallsvenska. Det spelas just nu alldeles för få futsalmatcher under en säsong för damerna. För att hitta de bästa spelarna, som ska utgöra landslagstruppen, behöver vi en bra serie där damerna får visa upp vad de går för.

Madeleine Berghult: – Självklart borde vi även satsa på ett damlandslag i futsal! Dock tror jag att ett damlandslag hänger mycket ihop med en damallsvenska så att ett kommande förbundskapten har tillgång till ett lättöverskådligt material för sin trupp, vilket ju inte finns idag. Så för att sammanfatta tycker jag att damfutsalen behöver växa lite till innan ett damlandslag ska startas.

Michelle Rojas Flores: – Det finns gott om talanger som gömmer sig där ute som skulle kunna bidra till ett damlandslag i futsal och jag är personligen besviken över att ett sådant inte redan finns då vi har ett herrlandslag.


Ja, kan Benjamin Namini med flera återupprepa succén med guld för damerna i år igen? Kan man utmana guldet på herrsidan om några år? Vem vet, men vi önskar Lindahl lycka till och gratulerar åter igen till guldet.

LÄS ÄVEN: Sluta mumla i telefonen!

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img