Dino Husic: ”Han följde inte vår policy och bestämde sig för att lämna”

Under de senaste veckorna har det minst sagt stormat kring Lidköping United.

Genom flera artiklar, publicerade i den lokala tidningen NLT, har man kunnat läsa att Lidköping Uniteds sportchef, samt den nya tränaren, valt att lämna föreningen. Tillsammans har man istället startat en ny förening med några av de tidigare United-spelarna. Namnet är Tina FC.

Det har spekulerats kring detaljerna om varför två viktiga kugghjul har valt att lämna United ett par veckor efter att den nya tränaren Mikael Proder blev klar. Med detta som bakgrund valde vi att ringa upp Dino Husic, ordförande i klubben.

Dino, vad kan du berätta om det som hände mellan Lidköping United och duon Berntstig/Proder?

– Jag vill verkligen inte skapa fler rubriker eller gå in i en ”han-sa-jag-sa-situation”, då det inte gynnar någon, men nu när du ändå ringer och vill höra min version får du en sammanfattning av det hela.

Husic börjar med sin sammanfattning:

– Per Berntstig hade fullmakt att värva spelare och tränare och vi litade på honom till hundra procent. Även när han kom med förslaget om Mikael Proder som tränare, och vi som styrelse hade hört rykten om honom, litade vi på att Per såg till Uniteds bästa.

– Vi har en policy i föreningen att alla värvningar av spelare måste godkännas av styrelsen då vi ser till att spelarna som kommer in ska kunna anpassa sig och bidra både på och utanför planen. Per tillsammans med Proder skapade en Facebookgrupp som de kallade för ”Elitgrupp”.

Han fortsätter:

– I den gruppen hade han lagt till ett gäng spelare som de tänkte skulle bli årets trupp. Några av de spelarna hade vi avslutat samarbete med redan förra säsongen för att de inte passade in i laget. Det var även andra spelare som inte bor ens i närheten av Lidköping, så vi som styrelse ifrågasatte Per om detta.

– Vi frågade även Per varför det skapats en grupp utan att ha berättat detta för oss som styrelse och varför spelare som inte bodde i närheten av Lidköping och även spelare som vi redan visste passade inte i laget var tillbaka kallade och hans svar var: ”Jag tänker inte bli behandlad så här. Jag lämnar mitt uppdrag med omedelbar verkan”.

Vad tycker du om det så här efteråt?

– Jag tycker att vi kunde ha löst detta, det inte var en stor grej att fråga varför en av vår viktigaste policy som klubben har inte följdes men för Per och Mikael var det tydligen en stor grej och de valde själva att lämna klubben.

Som svar på att det ryktas att den nya klubben Tina FC vill sno åt sig några av Uniteds sponsorer säger Husic så här:

– Det får han givetvis göra. Vi har ett starkt varumärke och även flera nya samarbetspartners som vill komma in och hjälpa så vi som förening kommer att klara oss galant.

Många spelare påstås ha flyttat över till Tina FC. Hur påverkar det er planering inför säsongen 17/18?

– Ja, några spelare har valt att gå över till Tina FC men detta kommer inte påverka vår planering alls för mycket. Vi har nio spelare under kontrakt och några till som kommer att skriva på under de kommande veckorna.

LÄS ÄVEN: Guldmedaljörer igen

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img