Historisk seger av svenska tjejerna

Efter vad som beskrevs som en rejäl underprestation av tjejerna i semifinalen mot Australien var Sverige taggade till tusen för att visa att man var bättre än vad gårdagens resultat visade.

Viktiga Daniella Chamoun var tillbaka efter en matchs avstängning, en spelare som märks direkt på planen. När hon inte gör sina medspelare bättre visar hon upp ett teknisk register som får de flesta motståndare att njuta av korven på läktaren.

Vi skall inte glömma alla de andra tjejerna som under turneringen verkligen imponerat på de flesta som sett dem spela. Innan bronsmatchen kunde vi se, på vårt instagramkonto som tagits över av tjejerna, ett par spanjorer möta upp dem, skrikandes ”Sweden”.

Spanska fans som blivit förälskade i den vackra futsal tjejerna spelade

Revansch var ledordet och medalj var givetvis målet, så det var bara för Nazanin ”Naza” Vashpanah att kliva fram. En lång fin passning från Elin Sköld når Naza som redan tidigt i matchen bjuder Rysslands målvakt på korv.

Fantastic through pass and classy finish by Sweden, as they secured third place by beating Russia… #ifaworldcup

Slået op af International Futsal Alliance i Søndag den 21. maj 2017

Daniella Chamoun hade lekstuga och kunde också bjuda på ett par delikatesser, medan målvakt Isabella Gustafsson tog hand om de få chanser Ryssland hade.

Två mål blev det för Daniella i matchen som också blev bästa målskytt på nio mål.

Sverige bjöd på fina variationer och visade på sin kunskap vid fasta situationer, där de körde den så kallade Göteborgsvarianten. Två spelare på var sin stolpe byter plats där den ena får bollen. För er som är intresserade hur det inte skall se ut, så kan ni kolla videon där jag missar öppet mål på just det läget…

Det verkar som att Luciano Lorca är bättre tränare än Albert Krasniqi som ni kan höra i klippet, då tjejerna faktiskt satte bollen. Dessvärre stod ena domaren och pratade med en spelare, vilket gjorde att frisparken fick slås om.

Sist, men inte minst, utan snarare störst och starkast på planen visade Pernilla Jansson på fina pivotegenskaper när hon enkelt tog ner bollen och vispade upp den i nättaket. En vanlig dag på jobbet för den tvåfaldiga guldspelare hemmahavande i Lindahl.

Tyvärr får inte Gustafsson hålla nollan i matchen, då man i slutskedet började slarva en del. Ett väldans flipperspel slutade med en retur som en rysk spelare slog i mål.

Ryssland var aldrig ens nära den nivå Sverige höll, man hade inte en chans. Det skall definitivt bli roligt att se vad detta leder. Klart är att Sverige vunnit brons i IFA Women’s Futsal World Cup 2017, välförtjänt.

Vi når tränare Luciano Lorca efter matchen:

– Det känns jävligt bra, detta behövdes verkligen. Vi blev väldigt nedstämda igår efter vår kollaps. När vi släppte in ett mål redan efter åtta sekunder känns det såhär i efterhand att vi inte riktigt var beredda.

– Idag däremot kör vi totalt över Ryssland som inte hade något att säga om. Ett Ryssland som för övrigt spelade lika med Australien i gruppspelet… Det kändes som att vi bara låg i treans växel och ganska komfortabelt kunde vinna.

Benjamin ville också vara med på bild

Matchfakta:

IFA Women’s Futsal World Cup 2017, Bronsmatch

Sverige – Ryssland 4-1 (3-0)

Målskyttar: Nazanin Vashpanah, Daniella Chamoun (2), Pernilla Jansson

Laguppställning:
1. Isabella Gustafsson
4. Amanda Alfredsson
5. Elin Sköld
6. Sandra de Brun Kenk
7. Pernilla Jansson
8. Sibel Izguden
9. Ida Hedstad
10. Nazanin Vaseghpanah (K)
11. Susan Kiryo
12. Daniella Chamoun
13. Diala Elia
18. Jama Jammeh
Tränare: Luciano Lorca, Benjamin Namini

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img