Psykningar sänkte Sverige

Vinst igår gav ett självsäkert lag som gick in i semifinalen mot Australien utan avstängda Daniella Chamoun. Man gick ut från en grupp som av många kallats ”dödens grupp” och hade bara guld i tanken.

Kanske hade man underskattat Australien som lag, det skulle nämligen visa sig att det skulle bli en hård nöt att knäcka.

Australien inledde målskyttet och stämningen på läktaren var minst sagt högljudd. Flertalet supportrar som såg ut att tillhöra Frankrike hade samlats på läktaren för att göra allt för att psyka Svenskorna.

Ida Hedstad hade tagit Chamouns plats i förstafyran och tackade för förtroende direkt, efter att läckert tagit ner bollen och serverat till ”Naza” som satte kvitteringen.

Kanske var man lite lättade i svensklägret efter målet, då man ganska direkt går bort sig och i princip bjuder på ett mål efter slarvig markering. Ledning Australien och på läktaren kunde man fortsätta höra publiken göra allt för att få Sverige ur balans. De svenskar som var på plats gjorde sitt bästa för att vinna läktarmatchen men var klart utnumrerade.

Offensivt tryckte man på men missade åter igen markering i försvaret som Australien utnyttjade genom en sidledspass som gav dem öppet mål, Isabella Gustafsson i det svenska målet var chanslös.

Australien fick självförtroende och Sverige blev allt mer desperata. Två individuella misstag senare står det 5-1 till Australien. Fransyskorna på läktaren börjar sjunga hejdå Sverige, något de själva var inkapabla till dagen innan. Kanske inte världens bästa exempel på Fair Play… Även amerikanskorna hängde på fransyskorna, inte snyggt men ett bevis på att Sverige gjort ett ordentligt intryck på dem.

Andra halvlek försökte man så hårt man kunde i svenska lägret men dessvärre lät man psykningarna påverka dem för mycket. Det blev mycket soloprestationer som tyvärr inte lyckades och Australien satte mål efter mål. Sverige försökte med jokerspel men lyckades inte och fick samtidigt ta emot smällar mot flertalet spelare.

Det finns inte så mycket mer att säga förutom att det verkade vara Sverige mot världen. Nu gäller det för Sverige att komma tillbaka och vinna bronset.

Matchfakta:

IFA Women’s Futsal World Cup 2017

Sverige – Australien 3-9 (1-5)

Målskyttar: Nazanin Vashpanah (2), Elin Sköld

Laguppställning:
1. Isabella Gustafsson
4. Amanda Alfredsson
5. Elin Sköld
6. Sandra de Brun Kenk
7. Pernilla Jansson
8. Sibel Izguden
9. Ida Hedstad
10. Nazanin Vaseghpanah (K)
11. Susan Kiryo
13. Diala Elia
18. Jama Jammeh
Tränare: Luciano Lorca, Benjamin Namini

LÄS ÄVEN: SFL står på tur för matchfixning

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img