Förändring i IFK Uddevalla – han tar över tränarposten

0

IFK Uddevalla Futsal gick under tisdagen ut med att de inför den kommande säsongen valt att byta logga.

”Vi ville skapa en logga som är lite mer stilren och kompakt och som ger oss (och andra) lite större användningsmöjligheter runt märket”, skrev klubben på sin Facebook-sida.

Nu kommer även nästa förändring. Lagets matchcoach, Mikael Alfredsson, kommer att byta roll inom klubben. Anledningen är att tiden tyvärr inte räcker till. Mer exakt hur hans nya roll kommer se ut är ännu inte spikad.

– Jag ska ha kontakt med spelare, ha hand om kontrakt och så vidare. Om jag sedan blir klubbchef eller något annat ska vi diskutera, berättar han för Bohusläningen.

Den som tar över huvudansvaret är inte direkt någon nykomling i sammanhanget. Angelo Vega, som assisterat ”Micke” och även haft ett stort ansvar kring träningarna, blir ny huvudtränare. Även spelaren Hector Maravilla har haft en stor delaktighet i det, och så även i fortsättningen.

– Utåt sett är det jag som är huvudtränare och Hector som är spelande assisterande tränare. Lalo Rojas kommer att ställa upp om det behövs och det inte krockar med damlaget. Sedan finns Micke med i bakgrunden, säger Vega till Bohusläningen.

Angelo Vega. Foto: Håkan Fredriksson, Carpi.

Huruvida han kommer att finnas med på planen på matcherna, eller om det bara blir från sidan, är inte klart ännu.

– Det gick bra förra året utan att jag var med så mycket, jag kanske tillför mer med mitt lugn och min kunskap vid sidan av? Jag kommer inte att lägga av utan hålla igång men tanken är att jag inte ska vara med och spela.

LÄS ÄVEN: Champions League-kvalet till Uddevalla?