EXTRA: Brödrapar förlänger – klara för Europaspel

Futsalmagasinet kunde under gårdagen rapportera att Borås AIK har valt att förlänga med Hoshiar Suleymani och Fehim Smajlovic. Två viktiga kuggar för förra säsongens silverlag.

IFK Uddevalla vill dock inte vara sämre än sina finalkollegor. Tidigare under torsdagen förlängde Granit och Mergim Berisha med de regerande mästarna:

– Det var ett väldigt lätt beslut att ta, att stanna kvar. Med tanke på att man har varit med och startat upp det här och spelat tre SM-finaler med mina underbara barndomsvänner så fanns inte ens en tanke på att byta klubb, säger Granit till IFK:s hemsida.

Även Mergim är glad över förlängningen. Han ser fram emot att få starta igång träningen som börjar i juli:

– Det blir en stor fördel för oss, för jag tror inte att många lag drar igång redan i juli. Vi kommer komma väl förberedda till SFL-säsongen. Det blir en extra rolig säsong i och med Uefa Futsal Cup och jag ser fram emot säsongen. Vi vann SM-guld förra säsongen och satsar hårt på att ta det igen.

Mergim Berisha. Foto: Grebbestad IF

Liksom många andra spelare i SFL så har bröderna Berisha betydande roller i klubblagsfotollen. I detta fall divison 2-laget Grebbestad IF och trots detta kommer brödraparet att vara tillgängliga inför höstens spel i Uefa Futsal Cup:

– Det är ju inte varje dag man får chansen att spela kval till Uefa Futsal Cup, men Grebbestad är medvetna om att vi ska spela. Vi har haft en dialog med tränarna om det och de kommer inte sätta stopp för oss, säger Mergim.

Granit fyller i:

– Vi vill bara sätta igång det här kvalet nu. Både jag och killarna vet att vi kan gå långt och det ska vi göra, men det krävs ett enormt hårt arbete. Men det vet jag att vi klarar av. Samtidigt måste vi vara ödmjuka inför uppgiften och ta lärdom av resan vi har framför oss och njuta.

LÄS ÄVEN: Johan Solinger är tillbaka med taktiktavlan

 

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img