Hårda skott och många mål för Borås

Flertalet lag har börjat kommunicera nyförvärv och förlängningar. Nu kan vi räkna in Borås till den skaran. Fehim Smajlovic och Hoshiar Suleymani förlänger nämligen med klubben som överraskade många med sitt fartfyllda spel och målrika matcher förra säsongen. Borås blev tvåa i SFL Södra och förlorade mot Uddevalla i finalen.

Någon som däremot kom först var Fehim Smajlovic som vann skytteligan i SFL Södra. En bedrift Borås gärna ser honom göra igen.

BAIK Futsal kommenterar:

– Fantastiskt kul att ligans bästa målskytt och en av Sveriges absolut bästa futsalspelare vill fortsätta spela med oss i vår kamp mot större framgångar.

Tränare Petter Florentin fyller i:

– Fehim var en av våra viktigaste spelare förra säsongen och är en av våra viktigaste spelare i år. Så han är en viktig del i vårt lagbygge. Han är en ledarfigur och tar ett stort ansvar taktisk. Sedan att han vann den södra skytteligan är ju en bonus. Självklart är jag nöjd med att förlänga med honom.

En annan som också förlänger är lagkaptenen Hoshiar Suleymani, som kanske sitter inne på SFL:s hårdaste skott. Hoshi, som han också kallas, är vanligtvis tränare för Borås AIK:s fotbollslag. Däremot är det fullt fokus ute på planen när det är dags för futsalsäsong.

– Jag ser fram emot ytterligare en säsong! Kul att vi visade Sverige hur bra vi är i fjol och nu är vi mer respekterade med. Vi måste jobba hårt och leverera för i år är förväntningarna högre på oss än vad det varit tidigare år när folk tippat oss långt ner i tabellen.

Tränare Petter Florentin om sin lagkapten:

– Hoshi var och är vår kapten och en naturlig ledare. Han tar ett stort ansvar för hela laget både under träningar och under matchen. Med seriens hårdaste vänsterskott är han ett hot framåt och med sin rutin och sitt positionsspel ger han ett lugn i försvarsspelet. Jag är väldigt nöjda med att han förlänger.

Det blir tämligen intressant att se hur Borås lagbygge blir, samt om man kan följa upp med en lika bra säsong som man gjorde i år.

LÄS ÄVEN: Futsalen har en ”daddy issue”

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img