KLART: Örebroprofilen blir proffs: ”Det viktiga är att utvecklas”

Tidigare under juni månad var Örebro FC:s Senad Berisha i Thailand för ett provspel i Siskaret FC. En resa som varade i tolv dagar med totalt fyra träningar. Detta äventyr verkar ha gett utdelning då Berisha numera kan titulera sig som utlandsproffs.

Det är Nerikes Allehanda som under måndagen kunde avslöja att Senad Berisha har skrivit kontrakt med Sisaket FC.

Planen är att Berisha ska åka tillbaka till Sisaket i augusti när klubben har tretton matcher kvar i serien, och han stannar till december. Berisha ser fram emot proffsäventyret:

– De är en nivå bättre än vi i Sverige, de bästa spelarna är riktigt bra, och de bästa lagen definitivt topplag i Sverige. Men framför allt är det annorlunda strukturerat, de ligger före oss taktiskt och tekniskt. Det går riktigt riktigt fort, säger Berisha till Nerikes allehanda.

Han fortsätter:

– Det blir perfekt för mig. Det handlar inte om att tjäna pengar, man får en bra lön så att man klarar sig där. Men det viktiga är att utvecklas som futsalspelare. Jag vill komma hem i väldigt bra form för ligaspelet här hemma, med målet att slå mig in i landslaget. Det är planen.

Senad Berisha blir Sveriges tredje utlandsproffs, efter Kristian Legiec och Robin Armandt som hade en sejour i italienska serie B-laget Manfredonia C5.

LÄS ÄVEN: Tobias Granberg är tillbaka med en ny krönika

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img