Debutanten: ”Jag trodde att det var ett skämt”

0

Den första landslaguttagningen av duon Matija Dulvat och Lars Ternström har sedan tidigare publiceras, där flera debutanter fanns med. En av dem är Almin Masic, född 1999, som gjorde sin debutsäsong för ÖSK i år. Efter att endast ha spelat på vårkanten har han redan gjort sig ett namn i staden som verkar andas futsal.

Tränarduon Mikko Seppälä och Victor Huerta tror mycket på sin oslipade diamant, som redan hunnit med 10 U17-landskamper och ett mål inom fotboll. Addera ett utlandsäventyr, slutspel i SFL och stor potential så får du Almin Masic. Futsalmagasinet kontaktade honom för att höra hur landet låg efter alla nyheter.

Almin, förlängning med ÖSK och uttagen till landslaget, hur känns det?

– Jodå det känns bra! Förlängningen med ÖSK kändes naturlig, det var ingen tvekan, när de frågade så ville jag skriva på. Landslagsuttagningen däremot blev jag riktigt chockad över. När landslagstränaren (Lasse Ternström) ringde så blev jag sjukt förvånad över att de frågade om jag var intresserad, jag trodde det var ett skämt först!

Almin kom in sent under säsongen, efter att tränarduon Seppälä/Huerta tillträtt. Han beskriver nedan hur det gick till:

– Victor Huerta såg mig spela med mina grabbar och tyckte jag skulle komma ner en träning och visa upp mig. Jag kom ner och visade upp mig. Dagen efter ringde han och frågade om jag ville vara med mot Söder borta, så det var bara att ta på sig tröjan och spela!

Det är en målmedveten tonåring, som fyllde 18 år i mars. Framför sig har han förhoppningsvis flertalet säsonger i SFL. Men vad är hans mål med kommande säsong?

– Mitt mål med säsongen är att vara med så mycket som möjligt att kriga för laget i både offensivt och defensivt. Jag vill bidra med många mål och assist eftersom jag vill bli en poängspelare.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

– Först och främst en hårt arbetande spelare som gillar att utmana en mot en och använda min fart.

”Almins spelaregenskaper är som gjorda för en futsalspelare.”

Mikko Seppälä, tillika tränare för Almin Masic, tillsammans med Victor Huerta, sparar inte direkt på orden när han pratar om Almin. Han ser väldigt positivt på hans framtid.

– Man skulle aldrig tro att han endast var 17 år förra säsongen, så kloka saker gör han på planen. Bra att han får chansen och se hur bästa svenska tränaren jobbar. Jag är alldeles säker att han kommer att ha mycket nytta av lägret under Matijas och Lasses ledning. Almin är en talang som kan visa vägen för andra unga spelare, hur man kan få representera Sverige i futsal.

Han fortsätter och berömmer hans uppoffrande spelstil:

–  Almins kondition gör att han sällan förlorar en mot en-situationer. Han orkar hänga efter motståndare som redan har gått förbi en gång. Därför är det svårt att spela mot han. Det finns många saker man måste jobba med, men vi måste komma ihåg hur ung han är. Almin är Sveriges svar på Miika Hosio.

Almin, varför spelar du futsal?

– För att jag tycker de e sjukt kul att spela futsal och framför allt att man hela tiden får göra grejer!

Du är ung men har redan varit utomlands, spelat i SFL och nu uttagen till futsallandslaget. Hur ser din framtid ut?

– Ja det stämmer bra. En sak är säker, när futsalsäsongen drar igång är det mitt enda fokus. Hur min framtid ser ut med fotbollen kan jag inte spekulera i, det har jag andra som sköter! Jag tycker om futsal så vi får se hur de blir.

LÄS ÄVEN: Solinger analyserar ÖFC i Taktiktavlan