Jakten på guldet har startat för FC Show

Just nu befinner sig ett gäng futsalspelare i Brasilien för att spela turneringen Neymar Jr’s Five. Själva turneringen är en streetfotboll-variant där man spelar fem mot fem med småmål. Flera länder är representerade, där Sveriges bidrag är FC Show. Vilka är då dessa grabbar?

Jo, inga mindre än Björn Niklasson, 33, Andreas Jernarp, 23, William Lännholm, 21, Hampus Furublad, 22, Felix Jigiliden-Larsson, 23, Fredrik Augustin, 32, samt Emilio Rossi, 25. Alla förutom den sistnämnda tillhör Torslanda IK Futsal. Rossi tillhör som bekant IFK Uddevalla sedan en tid tillbaka.

Hur kommer det sig då att de är i Brasilien?

– Vi kvalificerade oss till inofficiella VM i streetfotboll genom att först ta oss vidare från gruppspel i Göteborg. Efter det spelade vi Sverigefinal på Zlatan Court i Malmö där segrare fick åka till Sao Paulo, Brasilien, för att representera Sverige. Tävlingen heter Neymar Jr’s Five och sponsras av Red Bull. Väl nere i Brasilien är det vi mot 52 andra länder.

I turneringen spelar även ett lag bestående av just Neymar. Fredrik Augustin blev, av en slump, tipsad av Emil Jylhänlahti. Bolltrollaren har tidigare varit med i bland annat ”Talang” på TV4, men är kontrakterad av Borås AIK i SFL Södra.

– Vi är ett väldigt balanserat lag med en oerhört bra kemi. Vi arbetar som en enhet och är oerhört svåra att ta sig igenom. Vi spelar aggressivt och pressar högt för att hålla motståndarna så långt ifrån målet som möjligt. Framåt har vi många konstruktiva spelare som kan göra det lilla extra.

Hur ser då schemat ut för FC Show? Under torsdagen kommer man lotta gruppspelet, på fredag spelas det gruppspel och lördagen är tillägnad slutspel. Laget kommer, om tillräckligt bra internetuppkoppling finns, sända matcherna via Torslanda IK Futsals Facebook-sida. Håll utkik där och även på deras Instagram för senaste nytt!

LÄS ÄVEN: Hur ser Uddevallas grupp ut i UEFA Futsal Cup?

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img