KLART: Mästarna värvar från rivalen: ”Visar att vi vill mer”

När IFK Uddevalla Futsal i vintras säkrade sitt första SM-guld efter finalseger mot Borås, stod det klart att deras kommande säsong blir extra lång. För redan i augusti väntar Europa-spel, innan den sedvanliga SFL-säsongen drar igång senare i höst.

Det har nu fått klubben att vilja spetsa till truppen lite.

Därför står det nu klart att man väljer att värva från lokalrivalen IFK Göteborg Futsal. Det handlar om landslagsspelaren Emilio Rossi, 24, som från och med nu alltså är en del av Uddevalla-laget. Det bekräftar klubben på sin hemsida.

Foto: Marcus Ek

– Värvningen är ömsesidig. Det betyder mycket för oss. Det är en spelare med mycket rutin och även med rutin från internationellt spel. En teknisk spelare som vi tror kommer funka alldeles utmärkt hos oss. Även en go kille utanför för planen, säger tränaren Angelo Vega till Futsalmagasinet.

– Det här visar även att vi satsar och vill mer hela tiden.

Kontraktet är skrivet på en säsong, vilket innebär att han kommer att finnas med under både Europa-spel och SFL-säsongen.

LÄS ÄVEN: Exklusiv intervju med nye förbundskaptenen

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img