KLART: Andra familjemedlemmen till Blåvitt

Sandra Örtendahl spelar sedan tidigare futsal för IFK Göteborgs damlag. Nu får hon sällskap i föreningen av 25-åriga brodern Robin Örtendahl. Robin har en futsalbakgrund i Stenungsund Futsal, där han bland annat gjorde ett mål 2013.

192 centimeter lång och anfallare i fotbollen talar sitt tydliga språk, här får IFK Göteborg en offensiv spelare som kanske kan användas som pivot. Moderklubb i fotbollen är Vallens IF, men han har hunnit med att spela i Torslanda, Oddevold, IFK Uddevalla och Qviding. Nuvarande klubb är Jonsereds IF.

Lagkapten Nicklas Asp beskriver nyförvärvet på IFK Göteborgs hemsida:

– Han är bra! Stark, snabb poängspelare som är en riktigt bra förstärkning inför kommande säsong. Om Robin anpassar sig rent taktiskt, relativt fort, är han absolut ett namn för landslaget. Jag är säker på att han snabbt kommer att bli en supporterfavorit under vintern.

Återstår att se om han hamnar högre upp i skytteligan än 2013.

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img