Dulvat nöjd med lägret: ”Det har varit tufft för spelarna”

Det svenska futsallandslagets träningsläger i Uddevalla har nått sitt slut. Sex stycken pass på fyra dagar är avklarade, och det var möra spelare som under söndagsförmiddagen lämnade Agnebergshallen för en avslutande lunch på hotellet.

Ett flertal debutanter fanns med i den trupp, och debutanter var också de nya förbundskaptenerna. Matija Dulvat och Lars Ternström gjorde sin första samling med det svenska herrlandslaget.

Matija Dulvat kunde summera dagarna i Uddevalla på ett mycket positivt sätt.

– Ja, jag är väldigt nöjd. Träningarna har varit fysiskt tuffa för spelarna, men framför allt jobbiga för huvudet. Det har varit många situationer där spelarna behöver tänka både en och två gånger. Men, de överlevde och det har varit viktiga saker, säger han till Futsalmagasinet efter den avslutande träningen och lägger till:

– Jag tycker att de har presterat bra under lägret. Spelarna är glada, och jag är glad. Jag är övertygad om att vi i framtiden kommer att bli mycket, mycket bättre, och under det här lägret la vi fokus på grundläggande saker.

LÄS ÄVEN: Se den första exklusiva videointervjun med vår nya förbundskapten

Den 41-åriga förbundskaptenen har lagt otaliga timmar på att förbereda sig inför ett första möte med de svenska landslagsspelarna.

– Det här var första gången jag fick se spelarna, förutom på en skärm.

Var det någon som stack ut lite extra mycket?

– Det är svårt att imponera på mig, säger han med ett stort leende.

Ett läger i mitten av sommaren, men det var ett välbehövligt sådant, anser Dulvat.

– Vi behöver tid, och inte under tävlingssamlingar. Nu har vi tid att träna på de grundläggande sakerna och få ihop det bra inför matcherna. Vi måste förstå vad vi spelar och varför vi gör det, sedan är vi redo att spela tävlingsmatcher.

– Vi har gått igenom alla olika faser av spelet under lägret. Vi har kört försvarsspel, anfallsspel, frisparkar och andra fasta situationer, och många andra olika situationer. Sådana saker kräver tid, och jag tror att lägga lägret nu i juli är bra i och med att väldigt många är lediga då. Under två-tre dagar kan man göra mycket, men får man fyra-fem dagar är det en helt annan sak.

LÄS ÄVEN: Osman skickar en känga mot förra förbundskaptenen

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img