Gabriel: ”Vårt mål är ett SFL-kval”

Under den förra veckan kunde man läsa på sociala medier att division 1-klubben Stockholm Futsal Club gjort klart med en ny huvudtränare inför säsongen 17/18.

Tränaren det handlar om är Vedran Kurtovic som ursprungligen kommer från Kroatien. Kurtovic är bosatt i Sverige sedan två år tillbaka. Han har bland annat tränat och spelet för lag som MNK Hajduk Split och MNK Konova Tomic. Båda lagen kommer ifrån Kroatien.

– Vedran är i grunden en fotbollsspelare som har representerat Kroatiens landslag upp till U17. Han var även aktuell för ett proffskontrakt i Köpenhamn för många år sedan.
Dessvärre för honom så blev det inget kontrakt och han återvände till Kroatien för att studera. Det var då Vedran upptäckte futsal och blev tränad av en meriterad tränare som spelat för Kroatiens landslag i futsal, berättar sportchefen Gabriel Leon Gouzou Bolin för Futsalmagasinet.

– Därifrån tog det fart i hans karriär då han var spelare och tränare för lag som
MNK Hajduk Split och MNK Konova Tomic i Kroatien som spelar i andra respektive tredjedivisionen. Vedran har gått en hel del tränarutbildningar också.

Vad fick er att välja Vedran som tränare?

– Vi ser en tidigare fotbollsspelare som sedan vidare blivit både futsalspelare och tränare. Vi ser i detta fall detta som gynnsamt för vår trupp och förening då han besitter erfarenhet och kunskap om de stora skillnaderna och kliven som behöver tas för att utvecklas till en futsalspelare och förening. Något vi även vill framföra vidare till andra futsalföreningar i Sverige. Sedan var det faktiskt Vedran själv som kontaktade oss och visade sitt intresse för vår vision om ett SM-guld år 2020. Det var så vi fastnade för honom.

LÄS ÄVEN: Finbesök hos Andrés Moncada

Vad kan vi förvänta oss av Stockholm Futsal Club denna säsongen?

– Man kan förvänta sig en förening som strävar efter att spela en taktiskt väl genomförd futsal i kombination med flertalet individuellt skickliga spelare som kan bryta upp vilket försvar som helst på rätt dag, om inte de taktiska bitarna sitter. Målet är att vi ska nå SFL-kval men det är förståeligt om Vedran behöver mer tid för att sätta sin prägel på laget.

Kommer vi få se mer värvningar av er innan serien drar igång?

– Ja, det kommer man, men det är inget jag vill gå in på. Det enda jag kan säga är att vi jobbar med att få in två profiler ifrån allsvenskan/superettan samt en spelare ifrån SFL.

Det återstår att se vilka spelare det rör sig, och även om stockholmarna kan nå ett kval till SFL denna säsongen.

LÄS ÄVEN: För honom var det givet att döma.

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img