Skövdes ordförande om tränarfrågan: ”Vi har lite alternativ vi tittar på”

Inför den förra säsongen så var Skövde United Futsal ett hett samtalsämne runtom i landet. Man hade krossat allt motstånd i division 1 och var redo att ta steget upp till SFL med spelare i laget som Sargon Abraham, Hanna Abraham och Bilos Yonakhir.

Säsongsinledningen var riktigt bra med att seger mot Torslanda på bortaplan (2-4) efter tre mål av Sargon Abraham. Men efter den drömstarten så gick det tyngre och tyngre för Skövde och efter mer än halva säsongen så låg laget på en nedflyttningsplats.

Sedan, mitt under säsongen, tappade laget sin storstjärna Sargon Abraham, som valde att lägga futsalskorna på hyllan och satsa på utomhusfotboll istället. Han valde att lämna Skövde AIK och skriva på för Superettan-laget Degerfors IF. Där Sargon gör succé just nu.

Resten vet ni hur det slutade. Skövde låg sist med två omgångar kvar av serien. Men då gick man och vann den viktiga hemmamatchen mot FC Mellerud med 5-4.

I och med segern så bytte man plats med Mellerud i tabellen, och upp på en kvalplats medan Mellerud åkte ned på jumboplatsen. Inför den sista omgången av SFL så åkte Skövde United till Trollhättan för match mot Skoftebyn. En match som man förlorade med hela 9-2, men i och med att Mellerud förlorade hemma mot IFK Göteborg så behöll Skövde kvalplatsen i serien och efter det väntade ett kvalspel mot FC Lidköping United.

Ett kval som Skövde vann sammanlagt med 14-13. Man vann på hemmaplan med 9-6 och förlorade på bortaplan med 6-4, men det räckte till fortsatt spel i SFL.

Det var mitt under säsongen som det började blåsa lite i Skövde, och rykten gick fram och tillbaka att Skövde United skulle lägga ned sin verksamhet efter säsongen då man inte orkade kämpa med kniven mot strupen längre.

Ryktena sa allt ifrån att det var för dyrt för att hålla igång en futsalklubb och spela i Arena Skövde, till att man hade för tunn trupp då man åkte med fem-sex spelare till varje bortamatch. Samtidigt som att man inte hade någon organisation som kunde sköta allt runtomkring. Men Skövde kämpade sig igenom sig säsongen och knep till slut den där kvalplatsen mot FC Lidköping United, ett kval som man alltså gick segrande ur.

Nu har rykten börjat gå igen om Skövde, men den här gången positiva rykten, där man ska ha fått ordning på sin organisationen, fått in fler spelare och att man ska ha gjort klart med en ny tränare inför säsongen 17/18. Därför är det verkligen dags att ta tempen på Skövde och kolla hur läget ligger till hos föreningen för tillfället.

LÄS ÄVEN: Målspottare till Göteborg

Hur ser det ut inför säsongen 17/18?

– Det ser bra ut faktiskt. Vi kommer finnas kvar som förening och fortsätta precis som vanligt. Spelarna som spelade förra säsongen kommer att finnas kvar och det kommer säkert att tillkomma någon. Det enda som talar emot oss lite är att vi kommer få börja försäsongen lite senare än alla, då vi har spelare som spelar både inomhus och utomhus, säger lagets ordförande Jonhy David till Futsalmagasinet.

Skövde United spelade sina seriematcher i nationalarenan Arena Skövde under fjolårssäsongen. Någonting som märks i plånboken hos klubben.

– Ja, det kostar lite mer att spela där än i en annan hall. Då vi inte har några stora intäkter i klubben så tar det hårt på oss att spela där. Men så fort Charbel Abraham har kommit hem ifrån sin semester så ska vi sätta oss ner med kommunen och kolla om man kan göra något åt saken.

Hur ser det ut för er på tränarfronten samt spelarfronten?

– Vi har lite alternativ vi tittar på när det gäller tränare men inget vi vill gå ut med i nuläget. Biten med nya spelare är det Charbel Abraham som sköter. Inget jag kan kommentera nu.

Till kvalet kom den förre förbundskaptenen Charbel Abraham in och hjälpte klubben. Frågan är om det är en lösning Skövde kommer ta till fler gånger

– Ja, han kommer även finnas med denna säsongen. Som spelare och som hjälp i ledarstaben då han besitter mycket kunskap inom futsal.

Skövde hade väldigt många gånger svårt att få stadens människor att ta sig till hallen. Men till årets säsong hoppas de på ett större intresse.

– Skövdeborna är väldigt kräsna människor. Vi hade helt okej med publik i början av serien och sedan blev det mindre och mindre. Vi började förlora stort och sen tappade vi Sargon Abraham också. Bara han själv drar 150-200 personer. Hoppas på bättre resultat ifrån vår sida så de hittar tillbaka igen.

LÄS ÄVEN Trotjänaren stannar i Torslanda

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img