KLART: Målspottare till Göteborg

0

Redan den 22 mars kunde Futsalmagasinet avslöja att det fanns intresse från Göteborgsklubbar att värva Oskar Örth från FC Frölunda. 22-åringen spenderade föregående säsong i Division 1 där han stod för hela 24 mål. Nu är det klart att han väljer SFL-spel och IFK Göteborg Futsal kommande säsong.

Mathias Etéus kommenterar nyförvärvet till Futsalmagasinet:

– Det känns bra, ytterligare en duktig spelare som valt att skriva på för oss. Oskar visade verkligen förra året vad han går för, han är en riktigt bra målskytt. Alla lag behöver en sådan.

LÄS ÄVEN: Örebro FC nästa?

Oskar Örth kommenterar till Futsalmagasinet:

– Det känns jättekul! IFK har visat intresse länge och fört fina konversationer, det är ett duktigt lag med mycket rutin. Det finns alla möjligheter för mig att utvecklas bland alla dessa blåvita spelare.

Örth beskriver sig själv som en passningssäker och stark spelare som älskar att vinna. Vänsterfoten är också bästa foten, vilket han kan skjuta bra med. Oskar har dessutom gjort det klart att futsalen är prio ett, fotbollen kommer i andra hand.

Han har under föregående säsong i Frölunda främst spelats som libero. Återstår att se vilken position och hur många mål det blir för Änglarna.

LÄS ÄVEN: Inget Gothia i futsalen