Vega: ”Vi kommer att gå in för att vinna varje match”

IFK Uddevalla Futsal kommer att inleda säsongen 2017/18 med ett kval till Uefa Futsal Cup den 23-26 augusti. Motståndarna i den här kvalrundan är FC Encamp, Tre Fiori Futsal och SSV Jahn 1889 Regensburg Futsal. En som varit en del av de regerande mästarnas framgång är Angelo Vega som idag är lagets huvudtränare. Futsalmagasinet tog kontakt med just Vega för att känna av pulsen innan han tillsammans med laget går in i Preliminary Round i Uefa Futsal Cup nästkommande vecka.

Hur är känslan nu cirka en vecka innan ni går in i UEFA Futsal Cup?

– Det känns faktiskt väldigt bra men samtidigt är det lite pirrigt. Det är spännande och känslan är att man längtar till att det ska dra igång, säger Vega.

I en intervju med Bohusläningen efter säsongen 2016/2017 nämnde Vega att man siktar på att bli historiska och avancera längre än de andra svenska lagen någon sin gjort. En målsättning som verkar finnas kvar.

– Ja, absolut. Vi kommer inte att gå in i Uefa Futsal Cup med en känsla av att det ska bli en fantastisk upplevelse och en rolig stund. Vårt fokus ligger på att vinna varenda match för att kunna ge oss möjligheten att ta oss vidare.

– Dessutom har vi aldrig spelat mot dessa lag tidigare och vi vet att det kommer att bli en svår och tuff utmaning, men samtidigt är vi medvetna om att vi är ett väldigt bra lag. Vi är ett lag som har väldigt höga målsättningar och vi hoppas inte att resan tar slut här utan vi vill som lag ta oss så långt som möjligt, menar Vega.

LÄS ÄVEN: Fixa ditt säsongskort hos IFK Uddevalla futsal – så ingår Uefa-kvalet

Rent sportsligt, kommer ni att göra några förändringar i ert sätt att spela utifrån motståndarna för att kunna vinna de kommande matcherna?

– Vi kommer att gå in för att vinna matcherna och om det krävs en del förändringar för att vinna en match finns det en möjlighet att vi gör en del justeringar. Vi kommer inte att bygga vårt spelsätt beroende på vilket lag vi möter men samtidigt ska vi inte vara dumma. Vi är medvetna om våra styrkor och skulle vi göra något annorlunda taktiskt blir inte resultatet lika bra. Vi kommer fokusera på det vi är bra på och försöka göra det så bra som möjligt. Utgångspunkten blir därför vårt vanliga spelsätt för att se hur långt det räcker istället för att ändra på något som vi kommer ångra om vi misslyckas med det.

Uddevalla inleder sin resa på hemmaplan, i Agnebergshallen. En hall man känner sig trygga i och vunnit väldigt mycket. Nu hoppas Angelo Vega att just fördelen av hemmaplanen ger en extra skjuts för Uddevalla.

– Jag hoppas att det har en stor betydelse och att spelarna i laget njuter av den stunden och samtidigt ger det lilla extra med tanke på att man spelar på hemmaplan. Utöver de ska det ge oss ett lugn då vi vet att vi är starka på hemmaplan. Vi har inte förlorat någon match under den senaste säsongen här i Agnebergshallen och därför vill jag att vi njuter istället för att känna en press. Vi ska försöka hitta en balans där spelarna är koncentrerade men att nervositeten inte förstör spelarnas prestationer, säger Vega.

LÄS ÄVEN: Återupplev bilderna från när IFK säkrade SM-guldet

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img