Tyskarna för tuffa – IFK Uddevalla utslaget ur Europa

Förutsättningarna var så enkla de kunde bli. Vinnaren mellan IFK Uddevalla Futsal och det tyska laget Regensburg skulle också bli gruppsegraren och därmed gå vidare till Main Round.

Den första halvleken var en tillknäppt historia. Tyskarna Regensburg, som visste om att de skulle gå vidare som gruppetta på oavgjort, spelade smart och IFK var ofta pressade i sina beslut.

Med 16 sekunder kvar av den första halvleken tog tyskarna timeout, och bestämde sig för att köra en variant. Det hela slutade med en IFK-brytning och snabb kontring från Petrit Zhubi.

Zhubi såg dock ut att komma helt ur vinkel, men drog med bara sekunder kvar av halvleken till med något som såg ut som ett chansskott. Träffen var perfekt, och från vänstersidan av planen tryckte han dit IFK:s ledningsmål till ett nästintill fullsatt Agnebergshallens stora glädje.

I den andra halvleken kom IFK ut med mer självförtroende än vad de visat under den första halvleken.

Sex minuter fick tyskarna dock in en kvittering, och det genom Guilherme.

Det var fortsatt jämnt efter målet, och då var IFK helt plötsligt piskade att göra mål. Men i stället kunde tyskarnas Alemao sätta dit 2-1, vilket var ett förödande mål och matchen kändes nästintill punkterad med sex minuter kvar. Och dryga minuten senare utökade de till 3-1 och matchen var avgjord.

IFK testade sedan att ta ut målvakten och spela med en extra utespelare, men utan resultat. Uddevalla är därmed utslaget ur årets upplaga av Uefa futsal cup.