Förlust i Dulvats första landskamp

Efter en landslagssamling och ett antal träningar var det dags för det svenska landslaget att spela sin första landskamp med det nya tränarparet Matija Dulvat och Lars Ternström. Matchen som spelades i Ica Maxi Arena i Visby sparkades igång 14.00 denna lördagseftermiddag.

Matchen inleddes med ett stort bollinnehav för svenskarna men man lyckades inte skapa några hetare målchanser under inledningen. Den första farligheten för Sverige skapades med hjälp av ett högt försvarsspel vilket gav Simon Chekroun ett bra skottläge centralt i banan.

Efter lite mer än fyra minuter spelade var det däremot Wales som tog ledningen via Naim Arsan, som kom upp på den bortre stolpen och kunde stöta in bollen i öppet mål. Perioden efter Wales ledningsmål kunde svenskarna skapa en hel del klara målchanser men målramen satte stopp för Sverige både en och två gånger om.

När domaren signalerade för halvtidsvila var det Wales som gick in i paus med ledningen.

LÄS ÄVEN: Matija Dulvat redo för första matcherna: ”Jag kan knappt vänta”

Den andra halvlekens inledning bjöd på farliga målchanser av Sverige men klarade inte av att få in bollen i nät. I stället kunde Wales utöka sin ledning till 0-2 genom Adam Orme som genom ett lågt skott mellan benen på Sveriges målvakt utökade ledningen.

Dock kom Sverige tillbaka in i matchen då de både lyckades reducera och kvittera genom Robert Bagger och Emilio Rossi. De båda svenskarna bjöd på två läckra mål i den andra halvleken. Sekunder efter Rossis kvitteringsmål lyckas Wales ta tillbaka sin ledning då Chris Hugh tryckte av ett lågt skott i det bortre hörnet. Resultatet stod sig sedan och Wales vann den första av två landskamper med 2-3.

Matchfakta:

Landskamp

Sverige – Wales  2-3 (0-1)

Målskyttar – Sverige: Robert Bagger, Emilio Rossi

Målskyttar – Wales: Naim Arsan, Adam Orme, Chris Hugh

Domare: Ademir Avdic, Carl Hughes och David Glavonjic

Sverige

Marcus Gerd
Christopher Solberg
Felix Nordenfors

Nicklas Asp
Robert Bagger
Albert Hiseni
Kristian Legiec
Hector Maravilla
Almin Masic
Jihad Nashabat
Younes Raisi
Emilio Rossi
Fehim Smajlovic
Petrit Zhubi
Simon Chekroun
Stefan Ostojic

Wales

Lee Jones

Matt Morris
Rhys Williams
Dean Maynard
Connor Rogers
Chris Hugh
Chris Jones
Warren Hudson
Elliot Thomas
Jonny Nelson

Adam Orme
Naim Arsan
Tyrell Webbe
Josh Dorward

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img