Matija Dulvat redo för första matcherna: ”Jag kan knappt vänta”

Under torsdagen samlades det svenska landslaget inför de två matcherna som spelas i Visby under helgen. Motståndet står Wales för, och det här blir den nya förbundskaptensduon Matija Dulvat och Lars Ternströms allra första test.

Kroaten Matija Dulvat trivs med sitt jobb som svensk förbundskapten, och han har längtat efter att få se sina spelare i matchsituation.

– Jag ser verkligen fram emot matcherna. Jag tror att vi kan få fram det bästa hos oss, så jag kan knappt vänta på att de ska dra igång, berättar han för Futsalmagasinet.

LÄS ÄVEN: Skyttekung i Superettan – hyllar futsalens betydelse

Efter ett träningsläger i somras och ett antal pass på Gotland vill han nu se ett Sverige fullt av energi när det äntligen är matchdags.

– Jag förväntar mig ett aggressivt och energifyllt Sverige, och speciellt i försvarsspelet. Vi kommer att göra misstag under matchens gång, men det är bara normalt nu i början, säger han och analyserar vidare:

– Nu har vi en fantastiskt möjlighet att göra någonting viktigt, och det tillfället hoppas jag också att vi kommer ta tillvara på. Jag vill att mitt lag ska kriga på planen från den första sekunden till den sista.

Visserligen är dubbellandskampen mot Wales inte mer än träningslandskamper. Men det gäller att redan nu visa vad som gäller.

– Resultat är alltid viktigt och vi vill vinna de här matcherna, men sedan vill jag också se hur vi agerar i matchsituationer nu efter alla våra träningar. Jag har satt lite mål för de här matcherna, och först efteråt har jag svaren på hur det gått för oss.

Matija Dulvat hoppas och tror på en framgångsrik framtid för Sverige. Nu ska han, tillsammans med Lars Ternström, ta Sverige till en ny nivå.

– Vi har precis startat den här resan och det kommer inte att bli lätt. Vi måste ha tålamod samtidigt som vi alltid ger allt. Då kommer det här att gå bra.

LÄS ÄVEN: Albert Hiseni är tillbaka i det svenska landslaget igen

Matcherna kommer att spelas i Ica Maxi arena i Visby klockan 14.00 på lördagen och 13.00 på söndagen. De kommer också att sändas i TV4 Sport.


Missa INGENTING från svensk landslagsfutsal – ladda ned Futsalmagasinets app!

HÄR HITTAR DU DEN PÅ APPSTORE

HÄR HITTAR DU DEN PÅ GOOGLE PLAY

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img