Förbundets ordförande: ”Inne i en ny fas – det känns väldigt spännande”

Efter fem år på posten som förbundskapten stod det klart att Charbel Abraham inte fick fortsatt förtroende. I stället tog kroaten Matija Dulvat över med göteborgaren Lars Ternström som assisterande förbundskapten.

Mycket har dock hänt under de fem åren, och Svenska Fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson ser, i en intervju med just förbundet, tillbaka på en väldigt utvecklande och positiv tid.

– 2012 spelade vi vår första futsallandskamp. Sedan dess och tills nu har Charbel Abraham varit förbundskapten för det svenska futsallandslaget. Man får nog säga att han varit en pionjär i det här uppdraget. Jag vill verkligen ta tillfället i akt att tacka Charbel för fantastiskt fina insatser i en spännande uppbyggnadsfas, säger han.

LÄS ÄVEN: Landskamperna mot Wales TV-sänds

Nu är det dock alltså Dulvat och Ternström som styr spakarna för det svenska landslaget. Deras första samling hölls i somras då ett träningsläger i Uddevalla stod på agendan. Där fick den nya förbundskaptensduon lära känna spelarna och sätta en första prägel på spelet.

– Vi hälsar hans efterträdare, Matija Duvat, hjärtligt välkommen. Han har en minst sagt gedigen erfarenhet och kommer från en del av Europa där futsal har en väldigt stark ställning och är mycket välutvecklad. Matija Duvat kan säkert, med sina idéer och sin kunskap, i gott samarbete med de svenska ledarna och klubbtränarna utveckla vårt landslag till nya nivåer. Det känns väldigt spännande, säger Nilsson vidare.

Nu är det också dags för ”det nya landslaget” att äntra matchplanen för första gången. På Gotland väntar Wales i två stycken träningsmatcher under helgen. Under lördagen blev det förlust, och nu väntar en spännande sista match under söndagen.

– Det känns dessutom väldigt spännande att vi också kan komma att spela med ett av våra representationslandslag på Gotland. Jag hoppas att gotländska futsalentusiaster tar det här till sig och att det kan generera ökat intresse också för klubbarna som finns här på denna fina ö. För både killar och tjejer.

Att futsalen fortsätter att växa råder det inga tvivel om. Förhoppningsvis kan Sverige ta fortsatta kliv och närma sig de allra största nationerna.

– Verkligen. Inte minst här hemma ökar intresset enormt snabbt. Både på bredd- och toppnivå. Vilket är extra glädjande. Senaste exemplet på det sistnämnda är att svenska mästarlaget IFK Uddevalla var en hårsmån från att ta sig vidare till futsalens Champions League-slutspel. Vi ser alltså både på våra klubb- och landslag hur vi närmar oss, och kan mäta oss med, de allra bästa, avslutar förbundets ordförande Karl-Erik Nilsson.

LÄS ÄVEN: Här är truppen till matcherna på Gotland


Missa INGENTING från svensk landslagsfutsal – ladda ned Futsalmagasinets app!

HÄR HITTAR DU DEN PÅ APPSTORE

HÄR HITTAR DU DEN PÅ GOOGLE PLAY

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img