Bagger nöjd med samlingen: ”Lärt oss enormt mycket nytt”

En intensiv helg för det svenska futsallandslaget är till ända. Med mycket nytt som ska nötas och pluggas in, och väldigt få och korta tillfällen, får tiden de har tillsammans utnyttjas på allra bästa sätt.

En helg full av taktiska genomgångar och träningar, och dessutom ett dubbelmöte med Wales, fick de nya förbundskaptenerna Matija Dulvat och Lars Ternström med landslaget på Gotland. En förlust och en oavgjord blev resultatet av matcherna, men i det stora hela är nog intrycket hos de flesta väldigt positivt.

– Helgen har varit jättebra. Vi har lärt oss enormt mycket nytt, och nu ska vi försöka ta till oss så mycket som möjligt och ta med oss ut till klubblagen, berättar Robert Bagger som var en av helgens tre målskyttar för Sverige.

LÄS ÄVEN: IFK Uddevalla-målvakten på väg till konkurrenten?

Att Baggers träff också var helgens vackraste, det råder det inga tvivel om. Efter passning från klubbkompisen Jihad Nashabat, vände han ut mot vänster sida och tryckte upp bollen i det bortre krysset. Ett patenterat Robert Bagger-mål, enligt många.

– Ja, den satt bra den. Det kan jag inte säga annat. Helgen har känts bra för egen del i övrigt också. Jag har hållit mig ganska lugn och harmonisk även om det är väldigt mycket nytt vi har fått lära oss, säger han och fortsätter:

– Det är klart att man hade lite chanser där man skulle varit bättre, men samtidigt lär vi oss ett helt nytt sätt att spela futsal. Det kommer ta tid, men i slutändan kommer det att bli väldigt bra. Men i det stora hela är jag nöjd med samlingen.

På vilket sätt skiljer sig futsalen Dulvat lär ut?

– En stor skillnad är hur man rör sig på planen som lag. Hur man ska kunna hjälpa varandra att spela sig ur situationer. Sedan också att göra det lätt för sig och inte sätta sig i sådana situationer där man tappar bollen. Och sedan så snabbt som möjligt kunna komma till avslut. Han vill ha skott, och skjuter man inte blir det ju inte heller några mål. Så det är ju ganska logiskt.

Trots att man lämnade Gotland och Visby utan en seger tror Bagger ändå att förbundskaptenerna ser det som ett steg i rätt riktning.

– Det är klart att man vill ju alltid vinna, men som helhet är de nog nöjda. Första matchen sprang många runt som yra höns. Det var mycket information under helgen som man fått ta in, och när det då blev match ville alla bevisa att man kunde.

– Söndagen var bättre. Då var det lugnare och vi försökte hitta spelalternativen som vi ville. Att resultaten inte gick vägen var inte det viktigaste tror jag. Det var nog mest hur vi rörde oss på planen och hur vi tänkte futsal.

LÄS ÄVEN: Solberg om landslaget: ”Något riktigt spännande på gång”


MISSA INGENTING VIKTIGT – LADDA NED FUTSALMAGASINETS APP!

HÄR HITTAR DU DEN PÅ APPSTORE

HÄR HITTAR DU DEN PÅ GOOGLE PLAY

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img