Solberg: ”Vi har något riktigt spännande på gång”

0
Christopher Solberg. Foto: Tobias BW Granberg

Christopher Solberg är numera gammal i gemet, en av de mest erfarna futsalspelarna vi har i detta land. Tillsammans med Marcus Gerd utgör han en inte så oväntad målvaktsduo som kompletteras med löftet Felix Nordenfors till en trio. Detta är inte Solbergs första landslagssamling, antagligen inte den sista heller. Futsalmagasinet når honom under samlingen på Gotland.

– Det känns naturligtvis jättebra att bli uttagen igen. Det känns som att vi har något riktigt spännande på gång med Matija och Lasse. Det är jätteroligt att få ta del av den resan.

Den stora skillnaden enligt honom är det internationella futsaltänk som Matija tillför som förbundskapten.

– Han har oerhört mycket kunskap och rutin som är otroligt värdefull för oss i Sverige.

Hur är din form?

– Formen känns absolut bra. Jag har gått ner drygt sex kilo sedan början av juli, så jag känner mig både rörligare och smidigare.

Det faktum att man kört fyra träningar i veckan med ”Blåvitt” hjälper såklart till att hålla Solbergs kropp igång. Även om inte seriespelet dragit igång verkar han otroligt taggad.

– Det är underbart att känna att futsalsäsongen är igång på allvar!

Christopher skämtar, som den goa och glada göteborgaren han är, när han får frågan kring vad han kan bidra med till landslaget. Han säger sig kunna bidra med att rädda mycket skott. Det får vi säkerligen hoppas på, då konkurrensen är tuff. Rutin och kunskap är två egenskaper han vill bidra med till truppen, samt att han verkligen brinner för futsal. En sport han vill utveckla, precis som att han vill utveckla sig i sporten.

LÄS ÄVEN: Hiseni tillbaka i landslaget

Under lördagen väntar första mötet mot Wales klockan 14, för att sedan möta dem igen på söndag klockan 13. Båda matcherna sänds på TV4 Sport.

– Jag förväntar mig att vi jobbar stenhårt för varandra. Att vi försöker att använda oss av det nya tänket och de taktiska bitarna som Matija och Lasse lär oss.

Förhoppningsvis hittar många till ICA Maxi Arena, eller till soffan. På planen kommer det bland annat finnas en erfaren Göteborgare som skall göra sitt bästa för att rädda bollen.

– Känslan att få dra på sig landslagströjan är en oerhörd ära och stolthet! Det är få förunnat att få representera sitt land i den sport som man älskar och brinner för. Jag får alltid gåshud när vi står och sjunger nationalsången innan match.

Den stora frågan, hur kommer det sluta för Sverige? Vi frågar den givetvis den som har mest erfarenhet av oss båda.

– Självklart tror, och hoppas, jag på dubbla segrar för Sverige. Jag vill alltid vinna varje match! Jag har ingen jättekoll på Wales som lag. Jag kan tänka mig att de är ungefär jämnbra med England. De har vi spelat bra mot flera gånger och vunnit.

Vi önskar Christopher Solberg, samt resterande spelare i landslaget, lycka till inför dubbellandskampen mot Wales!

LÄS ÄVEN: Dulvat är taggad till tänderna


Missa INGENTING från svensk landslagsfutsal – ladda ned Futsalmagasinets app!

HÄR HITTAR DU DEN PÅ APPSTORE

HÄR HITTAR DU DEN PÅ GOOGLE PLAY