Djurgården segrare i säsongspremiären: ”En riktig försäsongsmatch”

På fredagskvällen inledde Djurgårdens IF försäsongen med en träningsmatch mot Norrköping FK. Djurgårdstränaren David Bergqvist hade inför matchen lagt mycket krut på att få ihop ett lag, på grund av sjukdomar och skador som störde laget.

För Norrköping var dagen inte heller oproblematiskt. En fasäd längst E4:an såg till att östgötarna kunde anlända till Tellushallen 20 minuter innan avspark, något som kan ha påverkat laget då Djurgården inledde matchen piggast med fina kombinationer och ett anfallsspel som till slut ger utdelning efter att Petter Andersson gör mål på en retur.

I andra halvlek börjar Norrköping ta över matchen med ett stort bollinnehav men Djurgårdsmålvakten Christopher Krounis visar upp ett fint målvaktsregister. Det också han som utökar ledningen efter en frispark.

Med fem minuter kvar reducerar Norrköping genom provspelaren Meysam Jooya innan Daniel Zachrisson avslutar målskyttet.

LÄS ÄVEN: Nacka Juniors presenterar första nyförvärvet

– En bra genomkörare för oss, trots sjukdomar och skador fick vi ihop ett bra lag. Vi fick en hel del svar på träningen och på våra spelare. Norrköping var starkare sett över hela matchen, men vi lyckades bra med defensiven. Vi mattades av i slutet på båda halvlekarna och Norrköping borde nog gjort något till mål på oss, är David Bergkvists omdöme om matchen.

Norrköpingstränaren Mufad Bajraktaveric kommenterar matchen och hyllar Djurgårdsmålvakten Christopher Krounis.

– En riktig försäsongsmatch, vi matchar många spelare och ligger i hårdträning. Det syntes att träningen tar ut sin rätt, men vi skapar ändå mer chanser än motståndarna och borde gjort fler mål. Deras målvakt var riktigt bra men vi fick, resultatet till trots, svar på en hel del frågor och vi vet hur vi ska jobba vidare framöver för att komma upp i förra säsongens nivå.

Matchfakta 

Djurgårdens IF – Norrköping FK 3-1 (1-0)

Målskyttar, Djurgården: Petter Andersson, Cristopher Krounis, Daniel Zachrisson

Målskyttar, Norrköping: Meysam Jooya

LÄS ÄVEN: Mathias Etéus gör comeback

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img