Mathias Etéus gör comeback

Förra hösten kom nyheten som en chock när landslagsstjärnan och den trefaldige SM-vinnaren Mathias Etéus offentliggjorde att karriären var över som en följd av en skada som hade spökat länge.

– Just nu känner jag inte att glöden finns kvar, sa Etéus till Futsalmagasinet efter beskedet.

Nu är tonläget muntrare. På söndag träningsspelar IFK Göteborg mot Borås AIK som har inlett säsongen med tre segrar, och en som kommer att finnas med på planen är Mathias Etéus.

LÄS ÄVEN: Meriterad spelare klar för Örebro FC

– Jag har tränat på ganska bra under försäsongen och spelar mot Borås AIK på söndag, säger Etéus i programmet IFK Göteborg goes live.

Han fortsätter:

– Vi får se hur knät mår efter det.

Etéus som inte har spelat sedan UEFA Futsal Cup förra hösten, berättar i programmet att det som fick han att göra ett nytt försök var ett besök i Uddevalla under landslagslägret. Där kom han i kontakt med sjukgymnasten John Ressman.

– Vi pratade lite om skadan och vad som föranledde den och vad som hade hänt. Det var ingen akut skada utan knät svullnade i en och en halv vecka efter varje match och när jag väl satte igång så hade jag haft ett uppehåll i fyra månader och tränade i två veckor med sex träningar.

– Sen gick jag in och spelade i UEFA Futsal Cup med tre matcher på fyra dagar.
Knät hade inte vant sig vid belastningen och det har jag jobbat väldigt mycket med nu sen i somras, att löpa mer, reta knät och försöka få knät att vänja sig vid belastningen, avslutar han.

LÄS ÄVEN: Trotjänaren förlänger med Djurgården

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img