Tung inledningen sänkte Halmstad

Halmstad BK och FC Rosengård är normalt sett konkurrenter i division 1 Södra Götaland med flera möten i historiken. Detta hindrade inte lagen från att möta varandra i en träningsmatch som spelades i söndags.

Matchens första tio minuter vill nog Halmstadslägret helst glömma. Den inledningen börjar tempostarkt med ett matchvant Rosengård som pressar högt och dirigerar spelet vilket resulterar i fyra snabba mål.

Hemmalaget återhämtar sig aldrig från chockstarten och matchen blir slutligen 6-3 till FC Rosengård som fortsätter att visa framfötterna under försäsongen.

LÄS ÄVEN: ÖSK Futsal tog revansch

Per Lunnebjer, tränare i Halmstad kommenterar lagets insats.

– Första 10 minuterna är vi inte alls med och det känns väldigt nervöst, där det också syntes tydligt att Rosengård har varit igång längre för säsongen. Det var lite väntat då vi hade många nya in i laget men efter hand tycker jag vi växte in i matchen och andra halvan spelar vi jämnt. Så bortsett från chockstarten tycker jag det är en godkänd insats, vi har en del kvar att jobba på i vårt försvarsspel men det fanns även många bra sekvenser som vi kan jobba vidare på, säger han till klubbens hemsida.

Francis Marciel är nöjd med segern och säger följande.

Det är alltid skönt att vinna men ändå tyckte att vi presterade under medel. Vårt lag dominerade de första tio minuterna då vi gjorde fyra mål. Efter det slappnade grabbarna av och blev slarviga, det får man aldrig bli även om man leder. Detta tar med oss under veckan som kommer.

Matchfakta

Träningsmatch

Halmstad BK – FC Rosengård 3-6(2-4)

Målskyttar, Halmstad BK: Filip Larsson 2, Robert Lundström

Målskyttar, FC Rosengård: Okänd

LÄS ÄVEN: FC Mellerud vill tillbaka till SFL

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img